fbpx
4.3 C
Budapest
2024. november 22. péntek

Testszerviz

Webáruház

Nyers céklasaláta, harmonikus ízekkel és sok hasznos fito-nutrienssel

A nyers céklasalátának egy olyan verzióját mutatom most be, ami szerintem az egyik legjobb ízvilággal rendelkezik, nem mellesleg pedig gyulladásgátló hatóanyagokkal van felturbózva.

- Hirdetés -

A gyömbér, főleg, ha nyersen fogyasztjuk, nagyon jó gyulladáscsökkentő. Persze kitűnő főzve, pirítva az indiai ételekben, vagy a gyömbérteában is, de az a legjobb, ha egyszer így, másszor úgy fogyasztjuk.

Hozzávalók, hozzávetőlegesen:

  • 0,5 kg megtisztított cékla
  • ugyanannyi vagy valamivel kevesebb jégcsapretek, vagy sörretek
  • 2 ujjnyi friss gyömbér
  • újhagyma, vagy apróra vágott lila hagyma, nem kell sok, kb. 2 evőkanálnyi
  • egész római kömény, kb. 1 evőkanál
  • 2 dcl joghurt (elhagyható, és pl. kókuszolajjal helyettesíthető)
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított, meghámozott céklát és fehér retket vékony csíkokra szeleteljük, legegyszerűbb robotgépben. A hagymát apróra vágjuk. A gyömbért apró lyukú reszelőn lereszeljük. Az egészet összekeverjük.

Sózzuk, borsozzuk és a joghurttal vagy kókuszolajjal összekeverve tálaljuk.

A zsiradék nagyon fontos, mert sokkal jobb a felszívódása a benne lévő anyagoknak, és a zsiradék az epeműködést is segíti, a nyers zöldségek megemésztésében.

A római kömény szárazon pirítva még finomabb, de ha nincs erre időnk, nyugodtan mehet bele pirítás nélkül is.

Kóstoljátok meg, biztos vagyok benne, hogy ízleni fog!

Forrás: www.patikakert.hu

Jó étvágyat!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek