fbpx
13.9 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Puha mandulás gyümölcskrémmel

Elkészítése:

- Hirdetés -

7.5 dkg vajat (az ír vaj a legjobb) 4 egész tojással kikeverünk habosra, majd hozzákeverünk 15 dkg nyírfacukrot (ízlés szerint) és simára keverjük ezzel is.

Hozzáadunk 30 dkg héjjatlan apróra darált (liszt szerű) mandulát.

Tortaformába beleöntjük, ami előtte kibélelünk sütőpapírral, amit ki is vajazunk vékonyan, vagy oljaspray-vel befújunk.

Kb 25 percig sütjük előmelegített 180 fokos sütőben. (A tortaforma a legjobb, hogy magas legyen!) Hurkapálcával, vagy fogpiszkálóval megszúrjuk, és ha nem ragad rá a tészta, akkor kész.

Puha, kicsit vajas, könnyű tésztát kapunk!

Gyümölcskrémmel tálaljuk.

A gyümölcskrém:

A krém eper, áfonya, málnakrém egyaránt lehet.

70 dkg epret (vagy áfonya, málna), gyümölcsaprítóval felaprítunk. Ízlés szerint édesíthető nyírfacukorral, ha nem elég édes. (Általában erre nincs szükség). Ha nincs friss gyümölcs, jó a fagyasztott is.

25 dkg mascarpone-t, ízlés szerinti nyírfacukorral jól kikeverünk.

Kanalanként hozzáadjuk a gyümölcsöt egyenletesen összedolgozzuk, majd 2 dl laktózmentes habtejszint felverünk és hozzákeverjük.

Hűtőbe tesszük. Az így elkészült krém nem lesz kemény, inkább laza állagú. A fenti Puha mandulással isteni kombinációt alkot.

Puha mandulás

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

 

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek