fbpx
11.1 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Zöldséges mini falatok gyermekeknek

Hivatalosan a francia töltött lepény, a quiche adta ennek a receptnek az ötletét, ám amíg az omlós tésztakérgen sül, ebben ilyen nincs – csak a tölteléket sütjük meg minimuffin formákban.
A felhasznált zöldségek szabadon variálhatók – kiválóan működik még koktélparadicsommal, spenóttal vagy cukkinivel is.

Hozzávalók (48 darab)

  • ½ fej brokkoli
  • 2 kisebb kápia paprika
  • 1 teáskanál kókuszzsír
  • frissen őrölt bors
  • 5 dkg kemény kecskesajt, reszelve
  • 5 dkg feta sajt, elmorzsolva
  • 4 tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • néhány reszelésnyi friss szerecsendió
  • a forma előkészítéséhez kevés kókuszzsír

Elkészítése:

- Hirdetés -

• Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és 2 db 24 darabos minimuffintepsi mélyedéseit kikenjük kevés kókuszzsírral.

• Hogy a brokkoli megőrizze élénkzöld színét és vitamintartalmát, blansírozzuk. Ehhez egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, egy másik tálba pedig jéghideg vizet készítünk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük, majd a már lobogó vízbe dobjuk 3 percre. Utána szűrőkanállal átszedjük a jeges vízbe, majd lecsepegtetjük.

• A paprika húsát felkockázzuk, és kevés sóval, borssal 4-5 perc alatt átpirítjuk-pároljuk a kókuszzsíron.

• Az egyik tepsiben elosztjuk a brokkolidarabokat és a reszelt sajtot, a másikban a paprikát és a fetamorzsákat.

• Egy mérőkancsóban elkeverjük a tojásokat, a tejet és a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót, majd az egészet elosztjuk a zöldséges sajt tetején.

• A minifalatokat kb. 18 perc alatt megsütjük.

Tejfölben sült csirkecombok

Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek