Számtalan esetben előfordul, hogy a konyhában maradékok képződnek. Zöldségekből, amit nem használunk fel azonnal, érdemes tovább hasznosítani. Ennek egy nagyon egyszerű és zseniálisan finom módja Babszi újabb receptje.
Hozzávalók:
- 30 dkg zöldség, nálam édeskáposzta, sárgarépa, karalábé
- 2 egész tojás
- só
- bors
- 2 evőkanál útifűmag héj
- 3 evőkanál kölesliszt
- 10 dkg érlelt sajt
- Cassava dara – manióka dara, helyettesíthető mandula, vagy kókusz darával
- kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A zöldségeket aprítóban finomra daráltam, majd hozzákevertem a hozzávalókat.
10 percet hagytam állni és gombócokat formáztam, közepébe egy kis kocka sajtot nyomtam
Cassava darába forgattam, majd bő zsírban közepes hőmérsékleten kisütöttem
Cukormentes ketchup-pal tálaltam.
Jó étvágyat!
Babszi konyhája, köszönjük a receptet Babos Kata Testszerviz konzultánsnak