fbpx
12.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

E-vitamin – hogyan véd bennünket?

Az E-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, így csak zsír, vagy olaj jelenlétében szívódik fel. Dr Suba Réka most bemutatja ezt a szervezet számára oly fontos vitamin! Hogyan is védi a szerveztet?

- Hirdetés -

Sportolás során a testünk intenzívebben dolgozik. Több oxigént használ fel, emiatt több szabadgyök keletkezik, melyek károsíthatják az izomszöveteket is, fáradtságot és fájdalmat okozva.

Egyes kutatások szerint az E-vitamin hatékony ezen panaszok csökkentésében is antioxidáns hatása miatt. Mivel zsíroldékony, védi az egyes sejtek sejthártyáját, így védőfaktorként hozzájárul az antioxidatív folyamatokhoz, és az öregedési folyamatok gátlásához.

(Oxidatív folyamat- elsavasodási folyamat)

Az E-vitamin védi a szív koszorúereit (ez a szívizmokat vérrel ellátó ér), így kevésbé alakul ki érelmeszesedés. A vérrögképződést gátolja, ezzel véd a trombózis, a szívroham és a szélütés kialakulása ellen is.

E-vitamin szedése nagyon fontos azoknak a személyeknek, akik légszennyeződésnek vannak kitéve. A nagyobb városok lakóinál ez jelentős rizikófaktor.

A légszennyezés hatására keletkező károk enyhítésében jótékony hatásúnak bizonyult.

A személyes, valamint a kollégáim tapasztalatai azt mutatják, hogy rendkívül hatékony a hölgyek körében a menstruációs zavarok, valamint premenopauzás-menopauzás tünetek enyhítésében.

Miben található?

Legfontosabb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, ligetszépe-, tökmag-, olívaolaj stb.

Az állati eredetű élelmiszerek közül a hús, a máj és a tojás tartalmaz nagyobb mennyiségben E-vitamint. Az E-vitamin felszívódását elősegíti a C-vitamin és a szelén fogyasztása.

Kedves olvasóm továbbra se feledd, hogy sajnos napjainkban az élelmiszereink vitamintartalma jelentősen lecsökkent. A legjobb módszer szerintem az lehet, ha a kiegyensúlyozott táplálkozás mellé jó minőségű étrendkiegészítőket is társítunk. A hatások sokkal hamarabb jelentkezhetnek és mélyebbre hatóak lehetnek! 

VITALISSIMO – HÁZHOZ VISSZÜK AZ EGÉSZSÉGET!
dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek