fbpx
12.1 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

A bélrendszer kéményseprője

Hippokratész nevéhez fűződik a „halál a belekben lakozik” mondat. És egyre inkább igaza van. A mai ember feldogozott élelmiszerekben és gyorsan felszívódó szénhidrátokban bővelkedő étrendjének és mozgásszegény életmódjának a hátrányos hatása nemcsak a felszedett kilókban és megnövekedett derékbőségben jelentkezik, hanem az egész emésztőrendszernek az egyre romló állapotában is.

- Hirdetés -

A hasüregben levő sok méternyi vékony- és vastagbél csupán egy leheletvékony hártyából áll, ami elválasztja a szájon át bekerült és emésztésnek indult ételt és italt a vérkeringéstől, a testet alkotó többi szövettől és sejttől.

Éppen ezért fontos, hogy a bélrendszer fala ne eresszen át kórokozókat, mérgeket vagy más káros salakanyagokat, amiknek rendes körülmények között távozniuk kellene a belekből, és nem pedig bejutni onnan a vérkeringésbe.

A belekben sok milliárdnyi hasznos parányi élőlény is él, amit összefoglaló néven bélflórának neveznek. Ennek a bélflórának az összetétele, a beleken keresztül megnyilvánuló hatásai szintén befolyásolják az egészséget.

Ezért nagyon fontos a helyes étrend kialakítása mellett a belek állapotával való törődés is.

Erre az egyik leghatékonyabb segítség a Vitalissimo webáruházban újonnan bekerült,  16 alkotóelemből álló rost-komplex.

Ez az egyedülálló összetételű készítmény 16 növényi rost keverékkel, mintegy „seprűként” tisztítja meg a bélrendszert, azaz szabadítja meg a teljes emésztőrendszert az évek alatt felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól, aminek következtében nagyban hozzájárul a rendszeres széklethez, annak megfelelő állagához, és ezzel a jó napi közérzethez.

Ennek a rostkészítménynek a rendszeres fogyasztása segít puffadás, bélgázképződés esetén, illetve sok esetben a hasi görcsök ellen is, hiszen azzal, hogy kitakarítja a beleket, arról is gondoskodik, hogy ne maradjon benn semmi olyan, ami ezeket a kellemetlen tüneteket okozza.

A bélrendszerünkbe bekerült rostokat két nagy csoportba sorolhatjuk be: vízben oldódókra és vízben nem oldódókra. A vízben nem oldódó rostok a bélrendszeren való áthaladás során magukba szívják a vizet. Ez megnöveli a széklet mennyiségét és lágyabbá teszi azt. A vízben oldódó rostok a felszívott vízzel együtt zselés anyagot képeznek az emésztőrendszeren való áthaladás közben. Ezzel lassítják a bélfalon keresztüli felszívódást is. Az rostok nagyon jó hatással vannak a bélrendszerre, mert az ott megtelepedő salakanyagokat kisöprik onnan út közben. Ezáltal a belek működése rendezetté és kellemetlen tünetektől mentessé válik.

A vízben nem oldódó rostok is fontosak lehetnek, mert ezeket a rostokat (például a cellulózt) a belekben élő baktériumok hasznosítják. Ha eltűnnének ezek a rostok a belekből, akkor megváltozna a bélflóra összetétele is, ami lehetőséget adna a kórokozók megtelepedésének.

Fiber 16 rost komplex készítménnyel bekerült különleges rostok nem csak takarítanak, hanem ki is egyensúlyozzák a szervezet működését.

Például elősegítik a vércukor megfelelő szinten tartását, segítik a koleszterinszint csökkenését, továbbá óriási szerepük van a megfelelő, jótékony baktériumok és más hasznos parányi élőlények, baktériumok összetételének szabályozásában és egyensúlyuk fenntartásában is.

A Fiber 16 készítmény időszaki kúraként vagy akár egész évben folyamatosan is fogyasztható!

Fontos észben tartani, hogy az emésztőrendszer karbantartása az egészség egyik kulcsa.

Ha még ettől is többet akarsz, ismerkedj meg a teljes DETOX béltisztító programmal!

Böngéssz kedvedre webáruházunk kínálatából és szerezz be minden szükségeset az egészségtámogató, kiemelt termékeink közül:

TESTSZERVIZ SAJÁTMÁRKÁS TERMÉKEK

SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD

HOZD MAGAD FORMÁBA KARÁCSONYIG!

TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRHOZ KATTINTS A KÉPRE! ISMERKEDJ MEG A TUDÁS HATALMÁVAL!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek