TÚRÓGOMBÓC …SE CUKOR, SE BÚZA… MÉGIS FINOOOOM!
A túrógombóc nem csak gyermekkorunk kedvence, hanem végig kísér bennünket egész életünkön át. Lehet fahéjas tejföllel, lekvárral enni, a lényeg, hogy sok legyen! És egy másik fontos dolog számunkra, hogy egészséges is legyen egyben!
Ez a túrógombóc minden elvárásunknak megfelel, az egészséges táplálkozás egyik pillére lehet. Akár nasinak, vagy egy jó leves után második fogásnak is szuper. Próbáld ki, imádni fogod!
Túrógombóc hozzávalók:
- 2 tojássárgáját, és a tojásfehérjét habbá verve
- 1tk. őrölt xilittel
- 0,5cs. Bourbon vaníliás xilittel összekevertem
- 0,5kg túrót beledolgoztam
- 1 púpos ek. útifűmaghéjjal
Elkészítés:
Összekeverem a hozzávalókat, aztán békén hagytam letakarva, a hűtőben kb. 3 órára, azért hogy az útifűmaghéj kellően meg tudjon duzzadni, és segítse, hogy a gombóckáim ne főjenek szét.
Helyes kis gömböket formáztam belőlük.
Aztán lobogó forró vízben, pont addig főztem amíg feljönnek a víz tejeltére! Nem tovább.
Beleszedtem szűrőkanállal, darált dió, és xilit keverékébe (lehet kis fahéjat is belekeverni).
Nagyon finom, illatos, és ugye hogy se cukor, se búza!
A receptet köszönjük Széplábi Évának!
JÓ ÉTVÁGYAT!
TETSZIK? TOVÁBBI POMPÁS SÜTEMÉNYEK TALÁLHATÓK ITT!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?