A strandok, a nyaralóhelyek egyik kedvenc étele a hekk. Gyermekkoromban azt gondoltam, hogy a balatoni hekk egy olyan hal, amit a Balatonból fognak. A balatoni hekk annyira összeforrt a balatoni strandolással, hogy később csodálkozva néztem, hogy a hekk nem is a Balaton kedvenc halfajtája.
No sebaj, azóta is imádom a hekket!
Az egyik kedvenc nyári vacsorám a hekk, amit otthon is szívesen elkészítek, ráadásul könnyen, olaj mentesen.
Hozzávalók:
Hekk törzs – személyenként egy nagyobb darab
Só
Tápióka liszt – pár evőkanál
Piros paprika
4 EK kókusz olaj
Elkészítés:
A hekk törzset centinként beirdalom, és jól besózom, ha már kiolvadt teljesen. Így hagyom állni legalább 3 órát. Majd tápióka lisztet, és piros paprikát összekeverem, ebbe forgatom meg a szárazra törölt halat. Minél szárazabbra töröljük a halat panírozás előtt, annál ropogósabbra tud sülni a külseje. Ezt követően a sütőt előmelegítem, és beleteszem a 4 ek kókuszolajat. Megvárom, míg felforrósodik, majd beleteszem a halakat.
Mindkét oldalát addig sütöm, amíg barna ropogós nem lesz.
Édes burgonyával tálalom.