fbpx
10.8 C
Budapest
2024. október 15. kedd

Testszerviz

Webáruház

Hekket sütni otthon is lehet

A strandok, a nyaralóhelyek egyik kedvenc étele a hekk. Gyermekkoromban azt gondoltam, hogy a balatoni hekk egy olyan hal, amit a Balatonból fognak. A balatoni hekk annyira összeforrt a balatoni strandolással, hogy később csodálkozva néztem, hogy a hekk nem is a Balaton kedvenc halfajtája.

- Hirdetés -

No sebaj, azóta is imádom a hekket!

Az egyik kedvenc nyári vacsorám a hekk, amit otthon is szívesen elkészítek, ráadásul könnyen, olaj mentesen.

Hozzávalók:

Hekk törzs – személyenként egy nagyobb darab

Tápióka liszt – pár evőkanál

Piros paprika

4 EK kókusz olaj

Elkészítés:

A hekk törzset centinként beirdalom, és jól besózom, ha már kiolvadt teljesen. Így hagyom állni legalább 3 órát. Majd tápióka lisztet, és piros paprikát összekeverem, ebbe forgatom meg a szárazra törölt halat. Minél szárazabbra töröljük a halat panírozás előtt, annál ropogósabbra tud sülni a külseje. Ezt követően a sütőt előmelegítem, és beleteszem a 4 ek kókuszolajat.  Megvárom, míg felforrósodik, majd beleteszem a halakat.

Mindkét oldalát addig sütöm, amíg barna ropogós nem lesz.

Édes burgonyával tálalom.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek