fbpx
6.7 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

Halfasírt zöldségekkel

A hal és halételek sokak számára nem tartoznak a kedvelt fogások közé. Pedig a hal az egyik, ha nem a legjobb fehérjeforrás. A szervezet nagyon könnyen emészti, teljes mértékben képes hasznosítani a benne lévő fehérjéket. Mindemellett magas omega 3 tartalma miatt is különösen egészséges.

- Hirdetés -

Most bemutatunk egy nagyon egyszerű receptet, mely azok számára is meglepetés és kedvenc lehet, akik eddig húzódoztak a halfogyasztástól

Busa hal húshoz jutottunk, ám amikor megnéztem a Google-on, hogy finom e a busa húsa, csak negatív kommenteket találtam. Azért bátorkodtam elkészíteni a fasírtot egészséges verzióban, és azt kell mondjuk, a busa húsa márpedig finom.

Hozzávalók:

  • fél kg busa hús, filézve
  • 2 db tojás
  • egy csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek szezám mag
  • 1 ek zöld banán liszt

A tojást, petrezselymet, fokhagymát sót és borsot összeturmixolom. A busa filét szintén aprítógépben ledarálom. A halhoz hozzáadom a tojásos mixet, majd jól összekeverem. Ezt követően hozzáadom a szezám magot, valamint a zöld banán lisztet is.

Jól elkeverem, majd apró gombócokat formálok belőle, és sütőpapírra helyezem, egy tepsibe. A fasírtok tetejét megkenem kókusz olajjal, vagy kacsa zsírral, és barnára pirítom őket 220 fokon hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt.

Nyers zöldségekkel tálalom.

A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!

Ha nem szereted a halat, ugyanakkor a hal-kollagén egészségre gyakorolt kiváló hatását nem akarod elveszíteni, akkor itt egy folyékony, jóízű hal-kollagén és vitamin koncentrátum! Tudj meg róla többet, kattints a képre!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek