fbpx
16.2 C
Budapest
2024. március 28. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Hogy lesz a köles igazán finom?

Az étkezésünk egyik fő eleme a köret. Krumpli, rizs, tészta, kenyérfélék. Az életmódváltás egyik lépése, hogy olyan köreteket is felveszünk a repertoárba, amik a szervezet számára könnyen feldolgozhatók, mégis megfelelő ízélményt adnak.

- Hirdetés -

Ma terítéken a köles!

Egy nagyon jó, kis rizs helyettesítő köretet mutatok be neked: ez nem lenne más, mint a köles. Szerencsére a kölest nemcsak rizs helyettesítésére használhatjuk, ugyanis levest, főételt, desszertet, de még kenyeret is süthetünk köles liszttel.

Nagyon lényeges tulajdonsága, hogy gluténmentes!!!

Mit adhat számunkra a köles az ízélményen kívül?

Nagyon gazdag vitaminokban és olyan ásványi anyagokban, mint a fogakat védő fluor, a haj, a bőr, a körmök, a szem és az érfal egészségét védő szilícium, vagy a megfelelő vérképzéshez szükséges vas.

Azonban legnagyobb mennyiségben káliumot tartalmaz, mely csökkenti a szívproblémák kialakulásának esélyét. Ezeken kívül tartalmaz még kovasavat, ami a bőrt rugalmassá, a hajat fényessé, a fogakat, körmöket erőssé teszi. 

Ideális táplálék lehet a vegetáriánusoknak, mivel gazdag fehérjeforrás.  Lábadozó betegeknek és kismamáknak is ajánlott a fogyasztása, hiszen erősíti az immunrendszert.

Hogyan tudod jól elkészíteni?

Egy csésze kölest egy szitában moss át és csepegtess le, majd tedd bele 3 csészényi  lobogó sós vízbe és miután újra felforrt, kis lángon főzd 12 percig. Ezután fedd le és hagyd állni  10 percet. Ekkor igazán puha lesz, de a legjobb állag eléréséhez várj míg lehűl kicsit. Sokféle módon ízesítheted. Ha szeretnéd főzés előtt kevés kókuszzsíron meg is piríthatod.

A köleshez ízvilágban nagyon jól illeszkedik a kömény, a koriander, a gyömbér, a petrezselyem, a bazsalikom. Ha édesen készítjük, akkor összeadhatjuk vaníliával, fahéjjal,  kardamommal, kakaóval, mákkal, dióval.

Nekünk a köleslisztből készülő száraztészta a kedvencünk, hiszen imádjuk az olasz konyhát! Nagymamám és édesanyám viszont a kölesliszttel készülő túrógombócra esküsznek!

Rengeteg lehetőséget rejt a köles! Kár lenne kihagynod!

Kívánok szép hetet és jó étvágyat kívánok a köleshez!

Dr Suba Réka

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek