fbpx
16.4 C
Budapest
2024. május 24. péntek

Testszerviz

Webáruház

A méregtelenítésről

Amikor a méregtelenítés szót halljuk, vagy olvassuk, sokakban téves elképzelés ölt testet. A szervezet méregtelenítése nem úgy néz ki, mint valami lefolyótisztító. A méregtelenítést a szervezet maga végzi, amit lehet támogatni, sőt kell is!

- Hirdetés -

A máj egyik közismert feladata a „szervezet méregtelenítése”.

A máj szüntelenül működő „vegyi gyára” sok méreganyagot és antibiotikum maradványt választ ki az epébe.

Ehhez hasonló módon, a máj a szervezet mirigyeiben termelődő hormonfelesleget is átalakítja vagy kiválasztja, beleértve a tiroxint, az összes szteroid hormont (koleszterinből képződő „zsírszerű” hormonok, mint például az ösztrogén, a kortizol és az aldoszteron). A tiroxin a pajzsmirigy hormonja, amely a szervezet anyagcsere folyamatát gyorsítja fel, az ösztrogénről és a kortizolról már volt szó, az aldoszteront ugyancsak a mellékvese termeli, feladata a vér kálium-nátrium arányának a szabályozása.

A máj károsodásának egyik következménye lehet, hogy a fent felsorolt hormonok felhalmozódnak, ami a hormonrendszer fokozott működését okozhatja.

A máj végzi a kalcium kiválasztását az epébe.

Az epe a benne összegyűlt, a máj által így semlegesített és kiválasztott anyagokkal együtt bekerül a bélrendszerbe, és így ezek az anyagok a széklettel együtt távoznak a testből.

A fenti részlet idézet Szabados Pál – Kulcs a hormonokhoz című könyvéből

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek