fbpx
29.4 C
Budapest
2024. július 13. szombat

Testszerviz

Webáruház

Az egészségfejlesztés titkos fegyvertára! Kollagén, hialuronsav és még…?

A táplálékkiegészítők, vitaminfogyasztók gyors eredményeket, látványos javulást akarnak.

- Hirdetés -

És mi mindent kipróbálnak ezért? Egy hölgy 1 hétig kávéba keverte a kollagént a jobb hatás eléréséhez. Mit gondolsz, mi lett az eredmény?

Olvasd tovább a cikket!

Lefőtt kollagén

Kollagénnel ízesített kávé? Bizony, ez jutott eszébe Vermes Nikolettnek, akinek a Díványon ma megjelent cikke szerint egy hétig itta így a reggeli kávéját.

És persze megállapította, hogy az így a szervezetébe juttatott kollagén nem hozott semmilyen változást, pedig milyen jó lett volna a fájós térdére.

Most akkor mi van?

A fenti cikkből kiderül, hogy a kávéba keverhető kollagén egy ügyes próbálkozás arra, hogy még többen fogyasszanak rendszeresen kollagént, bár ez önmagában nem elég a sikerhez, mármint akkor, ha célunk is van a bevitt kollagénnel, például szeretnénk karbantartani az ízületeinket, vagy éppen javítani a bőrünk, hajunk, körmünk állapotán.

A szükséges plusz

Ahhoz, hogy a bevett kollagén jól hasznosuljon, kellenek még további tápanyagok is. Ilyen például a C-vitamin, amit a szervezetünk nem tud se előállítani, se tárolni, mert ez vízben oldódó vitamin, és gyorsan kiürül a szervezetünkből. Ezért naponta kell gondoskodni a beviteléről.

A Swedish Nutra Malmöben levő gyárában a svéd folyékony kollagéntermékekben nem csak a különféle kollagén peptidek  (már felbontott, könnyen hasznosuló fehérjeformák) vannak, hanem C-vitamin, D3-vitamin és többféle B-vitamin is, pontosan azért, hogy a napi adag kollagén jól hasznosuljon. Itt a legfontosabb összetevő minden esetben a C-vitamin.

A svéd folyékony kollagéntermékekben további értékes anyagok is vannak attól függően, hogy hol jelentkezzen a hatás. Így például az ízületvédelemhez van még benne MSM (természetes gyulladáscsökkentő). Más termékekben van hialuronsav is, ami jó tesz a bőrnek, hajnak és körmöknek, hogy hidratáltak legyenek.

Kattints a képre!
Kattints a képre!

A hialuronsav szerepe

A hialuronsav gyakori összetevője a kollagéntermékeknek, de külön is kapható a svéd folyékony termékkínálatunkban. Ez azért van így, mert a hialuronsav nagyon fontos értékes anyag a szervezetünk számára, amely minden olyan folyamathoz szükséges, ahol a sejtek, szövetek regenerációjáról van szó. Tehát nem csak azért fontos, hogy szép fiatalos, hidratált legyen a bőrünk, fényes legyen a hajunk.

A hialuronsav benne van a bőrünkben, ízületeinkben, a csontvelőnkben, szemünkben, minden kötő-, hám- és idegszövetünkben is. Így egy kis plusz hialuronsav bárkinek csak jót tehet!

Kattints a képre!

És az idő „felteszi az i-re a pontot”!

Szervezetünk tápanyagellátásáról folyamatosan kell gondoskodnunk. A bevitt tápanyagok, értékes vitaminok, ásványi anyagok és sok minden más is, a testünkben lezajló folyamatokban felhasználódnak, átalakulnak. Ahhoz, hogy mi magunk szemmel láthatóan, vagy más módon érzékelhetően jobban érezzük magunkat, kitartásra és türelemre van szükség. Igazából évtizedek kellenek ahhoz is, hogy egy, a kezdetben kismennyiségű tápanyaghiány érzékelhető negatív hatásokat okozzon, és egy pont után már rohamosan jelentkeznek a bajok, sajgások, fájdalmak, jelezve, hogy valami nagyon nincs rendben.

Fordítottan hasonló a helyzet. Amikor az ember elkezd naponta odafigyelni az étrendjére, életmódjára, illetve több hasznos tápanyagot biztosít a szervezetének táplálék-kiegészítők formájában, akkor a szervezetünk gyorsan „észreveszi” a jobb körülményeket. De mégis, bizonyos időre is szüksége van, hetekre vagy hónapokra, amíg már az „egyre több egészséget” mi magunk is érezzük, valamint kívülről is látszik.

Többféle támogatás egyszerre!

Ezért fontos, hogy amennyire csak meg tudjuk tenni, többféle módon segítsük az egészséges életfolyamatainkat.

Legyen mindenkinek folyékony alapvitaminja a nemének, életkorának megfelelően!

Itt érhető el a nőknek készült folyékony alap „multivitamin csomag”!

Itt rendelhető meg a 50 feletti nőknek készült termék!

Itt érhető el a férfiaknak készült folyékony alap „multivitamin csomag”!

Itt rendelhető meg a 50 feletti férfiaknak készült termék!

Itt rendelhető meg a 5-12 éves korban levő gyermekeknek készült multivitamin!

Ezekhez az alapokhoz lehet hozzátenni még azokat a szükséges plusz kollagéntermékeket, vagy hialuronsavat, a szükséges vitaminokkal és már értékes összetevőkkel együtt, amelyek a készítményekben már benne vannak!

Így lesz kerek a teljes egészségtudatosság!


Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek