fbpx
21.3 C
Budapest
2024. április 27. szombat

Testszerviz

Webáruház

Az oxitocin hormon erejének felszabadítása: Ez az, amely meghatározza a nőiséged!

A női létezés kiteljesedésének az alapja a női szervezet hormonális egészsége a kamaszkortól a nagymamakorig és azon túl!

- Hirdetés -

Tudj meg minden fontos részletet az áltaunk ajánlott megoldásokról, hogy harmonikusabb és boldogabb életet élhess!

A női lét teljessége

A nőként létezés a serdülőkor kezdetével kap lendületet, amikor kezdenek kialakulni a női nemre jellemző másodlagos nemi jellegek, „a női lét első megnyilvánulási minden kislány számára”, ahogy az a Kulcs nőiséghez című könyvben olvasható.

A lányok nemi érése általában 16–17 éves korukra befejeződik. Ekkorra a menstruáció is szabályossá válik.

Ekkor már elkezdődött az a hosszú életszakasz, amelyre a termékenység jellemző, amikor eljön a tartós párkapcsolatok ideje, és a családalapítás, ahová megérkeznek a gyermekek. Igazából ez a „biológia programunk”, és az anyaság türelmes szépségével ajándékozza meg a nőt. Ezt minden édesanya pontosan tudja.

Amikor aztán a gyerekek is felnőnek, és elkezdik az önálló életüket, a szülők egy új, a gyermekneveléstől eltérő, de mégis hasonló nagyszülőkké válnak.

Ekkor a nagymamákká lett édesanyák egy új életszakaszba, a változókorba lépnek, és ekkorra és ezután is áthatja a nőiség lényegét áthatja az oxitocin nevű hormon áldása.

Az oxitocin hormonról a Kulcs a nőiséghez című könyv így ír:

„Ezt a hormont szeretethormonnak is hívják, és szerintünk (a könyv szerzői szerint) pontosan ez adja át jól a női lét lényegét, amely egyben az anyaság, vagy minden más társadalmi „női szerep” lényege is, függetlenül attól, hogy a hölgy szült-e gyermeket vagy sem, családban él-e vagy egyedülálló, mi a munkája, mi a hite és milyen bármi más az, ami az ő életére jellemző. Úgy gondoljuk, hogy a szeretethormonnak is nevezhető oxitocin az, ami a nőiséghez köthető az életkortól függetlenül. Ez a hormon kapcsolható leginkább a szeretet és az együttérzés adományához. Ahogy a világban a férfiléthez köthetjük az erőt, úgy a női léthez a szeretetet és az együttérző, megértő gondoskodást, ami alapvetően női értéknek tekinthető.

A férfi az erejével véd és hódít, akár tágabb közössége, akár a családja fennmaradása érdekében, míg a nő a családban vagy egy emberi közösségben a szeretet forrása, az együtt, közös célért dolgozókról gondoskodó, értük is élő fél.

Ez a kettő együtt hordozza az emberi lét teljességét.”

Változókor

A változókor alatt leggyakrabban azt a női életszakaszt értjük, amikor már nem jelentkezik a menstruációs vérzés. Ez az időszak nem „egyetlen életesemény”, hanem akár 10–15 évet is jelenthet.

Ekkor először a menstruációs ciklus második felében termelődő progeszteron szintje csökken le, amely már mutatja a változókor hormonális folyamatainak a kezdetét.

Vannak olyan hölgyek, akik ebből semmit sem érzékelnek, ám ennek a tünetei közé tartozhatnak a menstruációs zavarok, mellérzékenység, hüvelyszárazság, libidócsökkenés, alvászavarok és hangulatingadozások.

Fontos, hogy ekkor még lehetséges a megtermékenyülés, hiszen szükséges mértékben szakszerű kezelésként hormonpótló készítményekkel feltölthető a progeszteronhiány.

Ekkor már megjelenhetnek a hőhullámok és az éjszakai izzadás is, bár ez inkább a későbbi életszakaszra lehet jellemző. A menopauza nyitánya a 40-es korosztályt is érinti, ám ha korai változókorral állunk szemben, akkor ez már a 30-as életévekben is jelentkezhet.

Megoldás a változókor kihívásaira

A női szervezet ekkor hasonló, bár fordított irányú változásokat él át, mint annak idején a kamaszkor éveiben. Ezek a változások valójában stresszel járnak, ami a bizonytalanság és a megterhelés időszaka is.

Ekkor kap fontos szerepet a FEMINESS „könnyed változókor gyógynövény-komplex” készítmény a Myrobalan termékkínálatából.

Feminess a változókorú hölgyek barátja

Ez a gyógynövény-komplex természetes ösztrogénpótlást jelent, ami a változókkal járó, imént részletezett tüneteket enyhíti hatékonyan.

A termék fő jellemzői:

  • TERMÉSZETES, NÖVÉNYI FITOÖSZTROGÉNEKKEL PÓTOLJA AZ ÖSZTROGÉN SZINTET
  • NINCSENEK MELLÉKHATÁSAI
  • NEM LEHET HOZZÁSZOKNI
  • FOLYAMATOSAN SZEDHETŐ, NEM TERHELI A SZERVEZETET

Összetevők:

Álombogyó, ánizs, arab jázmin, fahéj, fehér árvacsalán, fürtös spárga, gyermekláncfű, gyömbér,  hibiszkusz, igazi édesgyökér, kínai angyalgyökér, kínai csüdfű, kudzu, kurkuma, maca, málnalevél, palástfű, pásztortáska.

Ebben a gyógynövény-komplexben olyan növényi hatóanyagok találhatók, melyek természetes fitoösztrogén-tartalma jó hatásúak lehetnek a változókori tünetek esetén.

A Feminess teljesen természetes, hormonmentes készítmény. Az összeállítás sajátossága miatt mellékhatásmentes. A termék vegán, tejmentes és gluténmentes, így a speciális étrendet tartók és bizonyos allergiákkal küszködők számára is fogyasztható.

A gyógynövény-komplex további előnye, hogy nem lehet hozzászokni, és akár gyógyszer mellett is szedhető.

Kizárólag gyógynövények finomra őrölt keverékét tartalmazzák, melyeknek köszönhetően enyhülhetnek a változókori panaszok Ezek jellemzően a változókort kísérő tünetek, melyek a női szervezet ösztrogénszintjének csökkenése következtében jelennek meg. A gyógynövény-komplex segítségével nemcsak a változókor érzelmi, mentális és fizikai hatásai lesznek könnyebbek, nyugodtabb is lehet és könnyebben érhető el a belső harmónia.

A gyógynövény-komplexben található hatóanyagok megoldást kínálhatnak a változókor minden szakaszában, de akár a PMS-el (premenstruációs szindrómával) küzdő nők esetében is segítség lehet.

Kattints a képre!

A termékenység évtizedeiben

A női lét kiteljesedése, késő tavasza és nyara a felnőttkor küszöbétől a változókorig terjedő évtizedek.

Azonban a stressz, a korunk kihívásaival való megküzdés ebben az életszakaszban is terhet jelent.

Ekkor jelent nagy segítséget a Natúr Tanya®  Női egyensúly komplex készítménye.

Ebben a termékben nyolcféle célzott összetevő található, amely együtt hatékonyan segíti a hormonális szabályozást és a termékenység fenntartását.

Ez a por formájú komplex, finom vegyes gyümölcsös ízű, természetes édesítőszerrel és színezék hozzáadása nélkül készül.

Natur Tanya® Női egyensúly komplex a termékenykorú nők barátja

A termék összetevői között találunk vitaminszerű összetevők közé sorolt MIO-INOZITOLT (adagonként magas dózisú 2000 mg), BIOAKTÍV Quatrefolic® FOLÁTOT (adagonként 400 mcg), AKTÍV B6-VITAMINT, a napi beviteli referencia érték 100%-ában (adagonként 1,4 mg), illetve SZERVES ÁSVÁNYI ANYAGOKAT, adagoként 20 mg cinket, maximális mennyiségű, 100 mcg szerves szelént, melyek D-VITAMINNAL, MACA GYÖKÉR KIVONATTAL és FEKETE BORS KIVONATTAL egészülnek ki.

Kinek és mikor ajánlható a NATUR TANYA® NŐI EGYENSÚLY készítmény?

  • Akiknek fontos a hormonális aktivitás szabályozása,
  • akiknek fontos termékenységük fenntartására,
  • akiknek fontos az egészséges szexuális élet támogatására, a libidó fenntartása,
  • akik elmúltak 18,
  • akik kisbabát terveznek,
  • és végül azoknak, akik olyan mio-inozitol tartalmú komplex terméket keresnek, amely B9-vitamin tartalma 100%-ban kizárólag Quatrefolic® folátból származik.

Miért fontos a Quatrefolic® folát?

Babatervezés során elengedhetetlen a megfelelő termékenységi állapot elérése.

A folát, a természetes formájú B9-vitamin, a várandósság alatt részt vesz az anyai szervezet zavartalan működésében és a magzat fejlődésében.

Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzatnál velőcső-záródási rendellenesség kialakulásának az egyik kockázati tényezője.

A jótékony hatás napi 400 µg vitamintól várható el. Ennyit kellene szedni már a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig. Ezt követően még három hónapig folytatott kiegészítő folátbevitellel a megfelelő.

A „Női egyensúly komplex” készítményben az aktív folát hatóanyagtartalom 100%-ban, kizárólag biológiailag aktív Quatrefolic® folátból származik!

Kattints a képre!
Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek