fbpx
9.1 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

A jó vezetői magatartás 8 szabálya – avagy, mi Nők mutassunk példát a férfiaknak!

Sokan nem figyelnek az utakon, előszeretettel hajtanak át a másik sávba index nélkül vagy száguldanak jóval magasabb sebességgel a megengedettnél. Pedig a szabályokat betartani és figyelmesen vezetni önmagunk és környezetünk biztonsága érdekében elengedhetetlen. Fontos, hogy beépítsük a közlekedési szokásainkba a jó vezetői magatartást. Mi lenne, ha mi Nők mutatnánk példát a férfiaknak?

- Hirdetés -

Na, de akkor mire figyeljünk az utakon?

1. Ne telefonozzunk, sminkeljünk vezetés közben

Egy másodpercre se engedjük a figyelmünket elkalandozni. A párunk éppen most írt SMS-t? Nem baj, majd válaszolunk neki, amikor megálltunk és leparkoltunk. Ne rúzsozzunk és púderezzük be az orrunkat „egy pillanatra” sem! 

2. Sebességhatár betartása

Akár lakóövezetben, akár lakóövezeten kívül mindig figyeljünk a sebességhatárra. A gyorshajtás kétségkívül a balesetek legfőbb okozója világszerte. Bárhova is rohanunk, bármennyire is vagyunk késésben, figyeljünk a sebességre. Lakóövezetben ráadásul sokszor játszanak a gyerekek közvetlenül az út mellett, soha nem lehet tudni, hogy ki-mikor szalad ki a legrosszabbkor. Önmagunk és környezetünk biztonsága érdekében, tartsuk határon belül a sebességet, ezzel is biztonságot teremtve. 

3. Jelezzük a manővereinket

Ha sávot kívánunk váltani vagy be akarunk fordulni a következő utcába, ne felejtsük el ezt időben jelezni. Nem szabad az utolsó pillanatra hagyni az irányjelzést, hanem időben kell jelezni, hogy a körülöttünk közlekedők időben fel tudjanak készülni és biztonságban minden közlekedési manőver meg tudjon történni. 

Legyünk előzékenyek az utakon

4. Legyünk előzékenyek az utakon

Figyeljünk a környezetünkre, a társainkra. Engedjük be elénk a többi járművet és ne felejtsük, hogy mi is bármikor kerülhetünk abba a helyzetbe, amikor szeretnénk sávot váltani vagy egy forgalmas kereszteződésen áthaladni.

5. Tartsunk elengedő távolságot az előttünk haladó járműtől

KRESZ által előírt szabályok szerint, tartsuk a távolságot az előttünk közlekedő járműtől, hogy hirtelen fékezés esetén is maradjon időnk megfelelően reagálni és időben lassítani, megállítani az autónkat. Sávváltás során is figyeljünk arra, hogy ne csökkentsük veszélyes mértékben a mögöttünk hagyott autós féktávolságát. 

6. Ne blokkoljuk a kereszteződéseket

Figyeljünk arra, hogy mindig nyitva hagyjuk a kereszteződéseket arra az esetre, ha a lámpa pirosra vált! Nincs kellemetlenebb, mint beragadni egy kereszteződés kellős közepén és fogadni az akadályozott sofőrök szidalmait, dudálásait.

7. Legyünk résen, figyeljük a forgalmat és vegyük fel a ritmusát

Gondolkodjunk rendszerben vezetés közben. Igyekezzünk kiszámítani a másik gépjármű akcióit is, ahol lehet legyünk előzékenyek és törekedjünk a kollektív együttműködésre és biztonságra. 

Ne vezessünk agresszívan

8. Ne vezessünk agresszívan

Az otthoni vagy munkahelyen felgyülemlett negatív érzelmeket, ne vezetés közbe akarjuk kiadni! A türelmetlenség és a feszültség balesetveszélyes az utakon, így ha ilyen heves érzelmekkel ülünk a volán mögé, előtte lélegezzünk mélyeket és próbáljunk megnyugodni. Amennyiben a gépjárművezető társainkon tapasztaljuk ezt a heves türelmetlenséget vagy figyelmetlenséget, legyünk mi az okosabbak és a megfontoltabbak, és a lehető leghamarabb vonjuk ki magunkat a szituációból. 

Végezetül pedig hiába vagyunk tisztában a fent leírtakkal, nem árt újra és újra tudatosulni velük, és az utakon higgadtan, felelősségteljesen jelen lenni.

Ha pedig a gépjárműveddel bármilyen probléma adódik, akkor tudod, hogy nálunk a helyedAutószerviz Nőknek! Egy autószerviz, ami valóban érted van: 

Jelentkezz be most a szervizünkbe: +36 (1) 231 4050 vagy a +36 (70) 631 0959 számon!

Partnerünk a vezetésben – Autószerviznőknek.hu

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek