fbpx
12.4 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

A fa a mindennapok része és ez nem véletlen

Miért olyan népszerű a fa a kortárs belsőépítészetben? A fa a lakásban egyszerűen a természetet hozza hozzánk érinthető közelségbe. Megnyugtató, ugyanakkor izgalmas eleme a lakásnak, háznak. Szerethető!

- Hirdetés -

A fa olyan, mint a bor; csak javul az életkorral, és úgy tűnik, soha nem veszíti el szépségét. De miért hűek a belsőépítészek a fa felhasználásához projektjeikben? Mi teszi őket ilyen szenvedélyessé?

Miért használjunk fát a belsőépítészethez?

A fát évszázadok óta használják otthonok és bennük található tárgyak létrehozására – a hagyományos fapadlótól a minőségi bútorokig.

A sokféle felhasználási mód mellett a fa más lenyűgöző tulajdonságokkal is rendelkezik:

  • Erős és tartós, így hosszú élettartamú választás.
  • Könnyen használható professzionális építők és barkácsrajongók számára egyaránt.
  • A kőris, a fenyő, a teak, a tölgy, a bükk, a mahagóni és minden más fafajtának (különösen a hőkezelt fának) megvan a maga egyedi megjelenése és tulajdonságai.
  • A fa természetes anyag, és ha az FSC tanúsította, akkor garantálja, hogy felelős forrásból származik a kezelt erdőkből, és így hozzájárul a felelős erdőgazdálkodáshoz.

A fa finom és meleg megjelenésével kombinálva ezek az erősségek ideális belsőépítészeti és dekorációs anyaggá teszik.

Miért a fa a következő nagy dolog a belsőépítészetben?

A fa gazdagítja a terek belsejét, és kellemes a szemnek.

1. Tartósság

Ahogy fentebb említettük, a fa hihetetlenül tartós, így sok belsőépítész kedvence. Természetes anyagként a fa szépségéhez hozzátartoznak az apró textúra- és színbeli eltérések is. Ez egy nagyon jól öregedő és kevés karbantartást igénylő anyag is. Ezáltal a fa alkalmas háztartási és kereskedelmi helyiségekre egyaránt. Megfelelő kezeléssel a fa nedves helyiségekben, például fürdőszobákban vagy fürdőkben, valamint konyhákban is használható.

2. Környezetbarát

A fa természetes anyag, és kevésbé károsítja a környezetet, mint más beltéri dekorációs anyagok. A fa feldolgozása során kevesebb szén szabadul fel, ami egyébként káros lehet a környezetre és egészségünkre.

Ezenkívül a fa kiváló szigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így otthonában történő beépítése biztosítja a helyiség kellemes hűtését vagy fűtését. Ezenkívül képes elnyelni a túlzott zajt, így jobb helyet biztosít a mentális jólétnek.

3. Megfizethetőség

Ha összehasonlítja a beépített fa előnyeit, az otthonában és az árát,  meg fog lepődni. A fa nagyon jó ár és minőség arányban használható a belsőépítészetben. A falak elkészítése nem igényel sok anyagot, és a telepítés is gyors és egyszerű.

4. Esztétikai alkalmazkodóképesség

A fa nemcsak esztétikus, hanem többféleképpen is megtervezheti és felhasználhatja, hogy varázst, melegséget és földi érzést adjon a térnek. A deszkázattól a burkolaton át a padlóig a fa kiváló anyag számos lakberendező számára. Ha helyesen használják, a fa szentéllyé alakíthatja a teret.

A fafelületek könnyen kezelhetők színnel, hogy feldobja a belső teret, vagy csiszolható, hogy utána visszanyerje az eredeti színt.

A termikusan módosított fa gazdag tónusokkal rendelkezik, így az egzotikus fa alternatívája.

5. Az inspiráció forrása

A fa nyugtató tulajdonságai mellett egy olyan anyag, amely más megjelenést és esztétikát biztosít. A különböző profilok kombinálásával textúrát és tapintható tulajdonságokat adhat a helyiséghez.

A fa polírozható, csiszolható, festhető, és szükség esetén fényes felületet kaphat. A Thermory kollekciójából származó Ignite fekete dombornyomott felülettel rendelkezik, amely az elszenesedett fára emlékeztet, de a modern technológiának köszönhetően nem hagy nyomot. A Drift elöregedett, viharvert, csűrre emlékeztető megjelenésű, amely rusztikus hangulatot kölcsönöz a belső térnek.

Fa modern belsőépítészeti trendek

Növényekkel és fa díszítéssel az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy otthonába vigye a természetet.

A kortárs trendek azonban több okból is a fa használatát részesítették előnyben, többek között a fa tökéletes kiegészítője egyéb anyagoknak. Mivel a fa egy modern belsőépítészeti stílus, amelyet a munkaadók gyakran választanak, mivel a kutatások kimutatták, hogy hasonlóan ahhoz, ahogy a szobanövények segíthetnek enyhíteni a stresszt, a beltéri fafelületek is javíthatják az élettani minőséget.

Ha érdeklik környezettudatos, fa alapanyaggal történő építkezési megoldások, látogasson el a Király Házak oldalára, akik ECO házak készítésével foglalkoznak hőszigetelt építési tábla segítségével: https://kiralyhazak.hu/

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek