Ezt a remek desszertet akár vegán formában is elkészítheted. Ez mindössze azon múlik, hogy a mascarpone vegán, vagy sem. Elképesztő, variálható és rendkívül gyors.
Bodzazselés, vegán mascarponés pohárkrém Hozzávalók
- 300 g bodzazselé
- 250 g mascarpone (vegán)
- 100 ml kókusztej
- 1 ek erythritol
- 1 késhegynyi vanília
- 50 g teljes kiőrlésű natur Korpovit keksz
- 50 g tőzegáfonya
- 50 g pisztácia (tetejére)
Elkészítés
(A bodzazselét tavasszal készítettem jó adag bodzavirágból, citromból, almából édesítőszerrel.)
A vegán mascarponét, az eritrittel és a vanília őrleménnyel ízesítjük, a kókusztej hozzáadásával kézi mixerrel jól kihabosítjuk.
A poharak aljára morzsolunk 2-2 db kekszet. Felváltva rétegezzük a bodzazselével és a mascarponéval. Közben a zselés rétegeket és a tetejét pár szem aszalt tőzegáfonyával szórjuk meg. Végül pirított pisztáciával díszítjük.
A bodzazselét bármilyen más gyümölcspürével helyettesíthetjük.
A receptet köszönjük Mányik Mariannának!