fbpx
12.6 C
Budapest
2024. április 23. kedd

Testszerviz

Webáruház

Bodzazselés mascarpone pohárkrém

Ezt a remek desszertet akár vegán formában is elkészítheted. Ez mindössze azon múlik, hogy a mascarpone vegán, vagy sem. Elképesztő, variálható és rendkívül gyors.

- Hirdetés -

Bodzazselés, vegán mascarponés pohárkrém Hozzávalók

  • 300 g bodzazselé
  • 250 g mascarpone (vegán)
  • 100 ml kókusztej
  • 1 ek erythritol
  • 1 késhegynyi vanília
  • 50 g teljes kiőrlésű natur Korpovit keksz
  • 50 g tőzegáfonya
  • 50 g pisztácia (tetejére)
Recept és fotó Mányik Marianna

Elkészítés

(A bodzazselét tavasszal készítettem jó adag bodzavirágból, citromból, almából édesítőszerrel.)

A vegán mascarponét, az eritrittel és a vanília őrleménnyel ízesítjük, a kókusztej hozzáadásával kézi mixerrel jól kihabosítjuk.

A poharak aljára morzsolunk 2-2 db kekszet. Felváltva rétegezzük a bodzazselével és a mascarponéval. Közben a zselés rétegeket és a tetejét pár szem aszalt tőzegáfonyával szórjuk meg. Végül pirított pisztáciával díszítjük.

A bodzazselét bármilyen más gyümölcspürével helyettesíthetjük.

A receptet köszönjük Mányik Mariannának!

További zseniális recepteket itt találsz!

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek