fbpx
3.4 C
Budapest
2022. december 1. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Vegán töltött padlizsán

Különösen a hidegebb idők kedvelt zöldsége a padlizsán. Mád csodás lila színével hívogat a zöldséges pultban. Rakott, töltött, vagy krém? Minden változatban fenséges, tápláló és rendkívül egészséges!

- Hirdetés -

Hozzávalók

  •  2 db padlizsán
  •  2 db sárgarépa
  •  4 gerezd fokhagyma
  •  2 ek szójatejföl
  •  1 ek sörélesztőpehely
  •  1 kávéskanál csípős paprikakrém
  •  3 szál petrezselyem
  •  só ízlés szerint
  •  2 ek olívaolaj

Elkészítés

     A padlizsánokat kettévágjuk és rombusz alakban beirdaljuk, sózzuk. Később a kiengedett levét leöntjük, olívaolajjal bespriccelt jénaiba sorakoztatjuk.

    A sárgarépát és a fokhagymát aprítógépben aprítjuk vagy almareszelőn lereszeljük, 1 evőkanál olívaolajon először pirítjuk, majd 2 evőkanál víz hozzáadásával kicsit összepároljuk.

    Sózzuk, a csípős paprikakrémmel, a sörélesztő pehellyel és a vegán tejföllel egynemű masszát keverünk belőle és a padlizsánok tetejére halmozzuk.

    A tölteléket is bespricceljük olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon pirosra sütjük (kb. fél óra a sütési idő). Salátával tálaljuk.

A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának!

Jó étvágyat!

VITALISSIMO EGÉSZSÉG WEBÁRUHÁZ!

Mányik Marianna
Mányik Mariannahttp://www.testszerviz.hu
V. Mányik Marianna vagyok, szakácsként Baroness konyhája profilnév alatt találod meg a receptjeimet. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében Kemecsén élek, Nyíregyházától 15 km-re. Szociális rehabilitációs szakértőként dolgozok, a megváltozott munkaképességű emberek élethelyzeteivel, szociális rehabilitációjával foglalkozok. 10 éves korom óta főzök rendszeresen. Saját magam tanultam meg a főzés alapjait az anyukámtól ellesve, receptekből, szakácskönyvekből, külföldi diákéveim és utazásaim alkalmával szerzett tapasztalatokból. Szívesen kikacsintok vega, vegán és nemzetközi (mediterrán, távol- keleti) és fúziós vonalra. A főzéshez szorosan kapcsolódik a másik hobbim, a kertészkedés. A gyümölcsök, a zöldségek, zöldfűszerek nagy részét magam termelem meg. Rendszeresen kiemelik a receptjeimet, nyerek versenyeket, kérik a receptjeimet és a véleményemet. Külön megtiszteltetés számomra, hogy a Testszerviz oldalán is bemutatkozhatok, hiszen innen nagyon gyakran inspirálódok saját magam is. Hálásan köszönöm a lehetőséget Burget Petinek!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

198RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek