Különösen a hidegebb idők kedvelt zöldsége a padlizsán. Mád csodás lila színével hívogat a zöldséges pultban. Rakott, töltött, vagy krém? Minden változatban fenséges, tápláló és rendkívül egészséges!
Hozzávalók
- 2 db padlizsán
- 2 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek szójatejföl
- 1 ek sörélesztőpehely
- 1 kávéskanál csípős paprikakrém
- 3 szál petrezselyem
- só ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A padlizsánokat kettévágjuk és rombusz alakban beirdaljuk, sózzuk. Később a kiengedett levét leöntjük, olívaolajjal bespriccelt jénaiba sorakoztatjuk.
A sárgarépát és a fokhagymát aprítógépben aprítjuk vagy almareszelőn lereszeljük, 1 evőkanál olívaolajon először pirítjuk, majd 2 evőkanál víz hozzáadásával kicsit összepároljuk.
Sózzuk, a csípős paprikakrémmel, a sörélesztő pehellyel és a vegán tejföllel egynemű masszát keverünk belőle és a padlizsánok tetejére halmozzuk.
A tölteléket is bespricceljük olívaolajjal és hőlégkeveréssel 180 fokon pirosra sütjük (kb. fél óra a sütési idő). Salátával tálaljuk.
A receptet és a képet köszönjük Mányik Mariannának!
Jó étvágyat!
VITALISSIMO EGÉSZSÉG WEBÁRUHÁZ!
VEGÁN ÉLETMÓDOT FOLYTATSZ?