fbpx
7.9 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Hozd vissza a napfényt!

Ezekben a napokban, éppen karácsony előtt két nappal volt a leghosszabb éjszaka. Ez a téli napforduló, amitől kezdve újra növekszik a nappalok hossza, egyre több esélyünk lesz a napfényre.

- Hirdetés -

Mivel ősztől tavaszig alig mutatjuk meg bőrünket a napnak, így ebben az időszakban a D-vitamin pótlása elengedhetetlen, mert ezekben a hónapokban hiányzik a szervezetünkből ez a vitamin. Ennek oka egyrészt a napfény, másrészt a szabad levegőn eltöltött idő hiánya az öltözködésen kívül.

A D-vitamin csak nehezen pótolható még az egészséges étkezéssel is. A szokásos, tápanyagokban szegény és cukrokban, keményítőben, azaz szénhidrátokban bővelkedő étrend még kevesebb vitamint tartalmaz.

Miért fontos a D-vitamin?

A D-vitamin-hiánya többek között hozzáhárulhat a csontritkulás, a cukorbetegség kialakulásához vagy rosszabbodásához, és összefüggésbe hozható egyes daganatos betegségekkel, szívbetegséggel, magas vérnyomással, sőt a stroke-kal is, amikor egy agyterület vérellátása olyan mértékben leromlik, ami az ott levő sejtek egy részének pusztulásához vezet.

D-vitamin hiánykor gyengül az immunrendszerünk, jobban romlanak a fogaink, fáradékonyabbak, kedvetlenebbek vagyunk. Súlyosabb esetben csontfájdalom, izomgyengeség, izomfájdalom vagy izomgörcsök is jelentkezhetnek.

A D-vitamin vagy ma már gyakran így is nevezik: D-hormon tulajdonképpen több, zsírban oldódó vitamint foglal magába. Ha D-vitaminról van szó, akkor általában a D3-vitamint, a kolekalciferol elnevezésű anyagról beszélünk, ami a bőrt érő napfény hatására alakul ki az előanyagából. A fiataloknál és világos bőrűeknél könnyebben megy végbe ez a folyamat.

Az ételek közül a tojássárgája, a csukamájolaj, a lazac vagy a tonhal tartalmaz D-vitamint, de a szükséges mennyiség fedezése táplálkozással nehezen kivitelezhető már a bevihető mennyiség miatt is.

Éppen ezért fontos a D-vitamin pótlása, amihez többféle készítményt kínálunk a Vitalissimo webáruházunkban.

Ilyen vitaminforrás lehetnek GAL K-KOMPLEX FORTE VITAMIN CSEPPEK vagy a VITAKING CALMAG CITRATE PLUS D3 90 gélkapszula is.

Méltán népszerű a Swedish Nutra C+D3 folyékony vitamin 500 ml készítmény is, ami gyorsan felszívódik és nagyon jól hasznosul.

De ne felejtsük ki a többi vitamint, ásványi anyagok, nyomelemet se, hiszen azokra is szükségünk van a tápanyaghiány elkerülése miatt.

A Vitalissimo webáruházban többféle gyártó termékeit forgalmazzuk, hogy mindenki megtalálja a neki már bevált készítményeket, vagy bátran választhat az alábbi csúcsmodellek közül!

SWEDISH NUTRA TERMÉKCSALÁD

GAL TERMÉKCSALÁD    

G&G TERMÉKCSALÁD

MYROBALAN TERMÉKCSALÁD    

MagMaxx TERMÉKCSALÁD

VITAKING TERMÉKCSALÁD

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek