fbpx
3.9 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Répácska torta téli ízvilággal

A tél hangulatához nem csak az ünnepi fények, a hófödte táj, a hideg tartozik hozzá. A téli ízek és illatok legalább annyira részei lehetnek az ünnepeknek. A fahéj, narancsolaj illata, a dió íze mind izgalmasabbá és meghittebbé teszik az ünnepeket. Ez a répácska torta pont ebbe a világba illik bele! De nagyon!

- Hirdetés -

Hozzávalók a tésztához

  • 1 zacskó Éléskamra szénhidrát csökkentett omlós piskóta lisztkeverék *
  • 25-30 dkg reszelt vagy finomra aprított sárgarépa
  • jó csipet fahéj
  • 1 mk. őrölt vanília vagy vanília kikapart magja
  • 1 mk foszfátmentes sütőpor
  • 1 egész citrom reszelt héja vagy bio citrom olaj 4-5 csepp
  • 1 egész narancs reszelt héja vagy bio narancs olaj 4-5 csepp
  • 10 dkg dió durvára aprítva

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg natúr krémsajt
  • 2-3 evőkanál méz
  • fél citrom reszelt héja vagy 3-4 csepp bio citrom olaj
  • fél narancs reszelt héja vagy 3-4 csepp bio narancs olaj
  • fahéj egy csipet
  • 2-3 evőkanál olvasztott kókuszzsír

Elkészítése:

A zacskón lévő recept szerint készítsd el a piskótát, de tegyél hozzá még plusz sütőport, és amikor kikeverted, add hozzá a sárgarépát és a többi hozzávalót.

A végén óvatosan keverd hozzá a tojásfehérjét.

Sütőpapírral kibélelt kisebb tortaformába vagy egy közepes tepsibe süsd készre a recept leírása szerint.

Amíg sül a tészta a krém hozzávalóit keverd simára majd tedd a hűtőbe.

Ha kihűlt a sütike vágd ketté és 2/3 krémmel töltsd meg az 1/3-ad krémet pedig a tetejére simítsad el.

* a piskóta lisztet itt tudod megvásárolni

Szénhidrátcsökkentett piskóta liszt

Köszönjük a receptet és a képet Babszinak!

Ha szeretnéd megtanulni az egészséges táplálkozást, jókat és finomakat enni nem mellesleg fogyni várlak egy ingyenes beszélgetésre!

Jelentkezz ennek a kis kérdőív kitöltésével!

Jó étvágyat a finomsághoz!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek