A tél hangulatához nem csak az ünnepi fények, a hófödte táj, a hideg tartozik hozzá. A téli ízek és illatok legalább annyira részei lehetnek az ünnepeknek. A fahéj, narancsolaj illata, a dió íze mind izgalmasabbá és meghittebbé teszik az ünnepeket. Ez a répácska torta pont ebbe a világba illik bele! De nagyon!
Hozzávalók a tésztához
- 1 zacskó Éléskamra szénhidrát csökkentett omlós piskóta lisztkeverék *
- 25-30 dkg reszelt vagy finomra aprított sárgarépa
- jó csipet fahéj
- 1 mk. őrölt vanília vagy vanília kikapart magja
- 1 mk foszfátmentes sütőpor
- 1 egész citrom reszelt héja vagy bio citrom olaj 4-5 csepp
- 1 egész narancs reszelt héja vagy bio narancs olaj 4-5 csepp
- 10 dkg dió durvára aprítva
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr krémsajt
- 2-3 evőkanál méz
- fél citrom reszelt héja vagy 3-4 csepp bio citrom olaj
- fél narancs reszelt héja vagy 3-4 csepp bio narancs olaj
- fahéj egy csipet
- 2-3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
Elkészítése:
A zacskón lévő recept szerint készítsd el a piskótát, de tegyél hozzá még plusz sütőport, és amikor kikeverted, add hozzá a sárgarépát és a többi hozzávalót.
A végén óvatosan keverd hozzá a tojásfehérjét.
Sütőpapírral kibélelt kisebb tortaformába vagy egy közepes tepsibe süsd készre a recept leírása szerint.
Amíg sül a tészta a krém hozzávalóit keverd simára majd tedd a hűtőbe.
Ha kihűlt a sütike vágd ketté és 2/3 krémmel töltsd meg az 1/3-ad krémet pedig a tetejére simítsad el.
* a piskóta lisztet itt tudod megvásárolni
Szénhidrátcsökkentett piskóta liszt
Köszönjük a receptet és a képet Babszinak!
Ha szeretnéd megtanulni az egészséges táplálkozást, jókat és finomakat enni nem mellesleg fogyni várlak egy ingyenes beszélgetésre!
Jelentkezz ennek a kis kérdőív kitöltésével!
Jó étvágyat a finomsághoz!