fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Nincs karácsony bejgli nélkül

Úgy gondolom, hogy a bejgli sokkal inkább a karácsonyhoz tartozik, mint a karácsony esti halászlé, azaz nincs karácsony bejgli nélkül!

- Hirdetés -

De honnan érkezett hozzánk ez a ma már ízig-vérig magyarnak tartott ünnepi sütemény?

A bejgli eredetileg a Csehországgal északról határos Szilézia vidékéről származik, ahol ez a sütemény a 14. század óta ismert.

A sütemény neve a németül beugen = meghajlítani szóból ered.

A bejgli így nem meglepő, hogy osztrák közvetítéssel érkezett hozzánk és terjedt el a 19. század második felében. Mi magyarok ekkor kezdtük el német divat szerint ünnepelni a karácsonyt, ekkor terjedt el a fenyőfa feldíszítése, mint karácsonyfa állítás is.

A bejgli kezdetben diós vagy mákos töltelékkel töltött sütemény volt, manapság már gyakran töltik gesztenyével vagy aszalt szilvával is, de ismertek vegyes töltelékű változatok is.

Az életmódváltás nagy kihívása, hogy miként ünnepeljen az, aki be szeretné tartani az ünnepek alatt is az új alapokra helyezett étrendjét?

Nekik és természetesen bárkinek szeretettel ajánlom a Vitalissimo webáruházunkban kínált gluténmentes szénhidrátcsökkentett lisztkeverékeket, amik közül nem hiányozhat a bejgli sütéshez vagy a mézeskalácshoz készült sem.

Ha most, november végén még megrendeled, karácsonykor ott lehetnek az asztalodon ezek a hagyományos sütemények is, lelkiismeretfurdalás nélkül.

Óriási lisztválasztékhoz kattints a képre!

Hogy a karácsonyfa alá ne csak finom bejgli és mézeskalács kerülhessen, hanem a szeretteidet is megajándékozhasd a Testszerviz kipróbált receptjeivel, lepd meg őket az Élet írta szakácskönyvvel, vagy a Kulcs könyvsorozatunk köteteivel, mert a bennük olvasható tudásnak köszönhetően egészségesebb és boldogabb életet élhet bárki.

A Kulcs könyvek kötetei kedvezményes csomagokban is elérhetők.

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek