fbpx
2.8 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

C-vitamin! Lerágott csont? Nem hinném!

A c-vitamin a napi táplálkozás kiemelt részévé vált, nagyon helyesen. Számos zöldségben, gyümölcsben nagy mennyiségben megtaláljuk. Ugyanakkor a magyar emberek jelentős része mégis c-vitamin hiányos. Mivel a szervezet nem tudja előállítani, így táplálkozásból, vagy táplálékkiegészítőkből kell bevinni.

- Hirdetés -

A héten az egyik legfontosabb vitaminról szeretnék neked írni. Ez nem lenne más, mint a C-vitamin. A C-vitamint a szakirodalom aszkorbinsavként ismeri. Lehet már tudsz róla, hogy a felfedezése Szent-Györgyi Albert nevéhez fűződik.

A legtöbb tévhittel ellentétben azonban, tiszta formában elsőként nem is citromból, hanem a paprikából állította elő. Egy másik érdekesség, hogy C-vitamint csak 2 élőlény nem tud előállítani: a tengerimalac és az ember.

Látod, így a mi esetünkben nagyon fontos a bejuttatása. Egyébként a vitaminok közül a C-vitaminból van a legnagyobb mennyiségre szükség. A szükségletet a stressz, lázas, esetleg műtét utáni állapotok, a fizikai munka, a dohányzás és a fogamzásgátlók szedése emeli.

C-vitamin hiányában az immunrendszer gyengül, a fertőzésekre való fogékonyság nő. Súlyosabb esetekben skorbut nevű betegség léphet fel, ami az érfalak meggyengülésével és megrepedésével, illetve fog- és ínygyulladással járó betegség.

A C-vitaminnak fontos szerepe van a kollagénfehérjék és különböző hormonok előállításában. Nélkülözhetetlen a vas és réz felszívódásához.

Nézzünk hát pár természetes bejuttatási formát:

  • homoktövis,
  • csipkebogyó,
  • áfonya,
  • citrom,
  • grapefruit,
  • paradicsom,
  • káposzta,
  • zöld paprika,
  • zöld saláták stb.

Ne feledjük ugyanakkor azt sem el, hogy az elmúlt évtizedek során sokat csökkent az ételeink vitamintartalma, ugyanis sokat romlott a termőföldjeink minősége.

Érdemes hát jó minőségű vitaminokat is bejuttatnunk egy kiegyensúlyozott, helyes étrend, életmód mellett! Így tudjuk a leghatékonyabban segíteni testünk működését.

Fontos, hogy azok a c-vitamin készítmények, amelyek növényből készülnek (természetesek), a szervezet számára sokkal könnyebben hasznosíthatók. Ezért mindig nézd meg, hogy miből készülnek.

Úgy gondolom, hogy a Mikulás vagy az Angyalka/Jézuska is becsempészhet ilyen hasznos ajándékokat a csizmákba, karácsonyfák alá az idei ünnepek alkalmával is.

FIGYELMEZTETÉS: Ne lepődj meg, ha januárban a szeretteid faggatni fognak arról, hogy honnan is szerezted be azokat a jó kis vitaminokat? (Ez velünk már megesett!)

Kívánok hát jó hangolódást az ünnepekre és egy sikeres hetet!

Ha jót akarsz, akkor ezt próbáld ki! Kattints a képre! Ez pont az, amire szükséged van!

C-vitamin, D3 vitamin és cink a nyerő 3-as! Együttes hatásuk a legerősebb!
dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek