A szárzeller egy megosztó zöldség. Van, aki rajong érte, mások egyáltalán nem szeretik. Egy dolog vitathatatlan, nagyon egészséges. Magas rosttartalma, vitamintartalma miatt ajánlott. Ha másképp nem, hát egy jó zöldturmixba. Vagy így, ahogy ebben a receptben találod!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze lágy krémsajt
- 2 evőkanál kék sajt
- 1/2 teáskanál (kb két gerezd) darált fokhagyma
- ízlés szerint só
- 5 borda, nagy, nyers szárzeller, négy darabra vágva
- csípős paprika mártás ízlés szerint
- 1 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva
Elkészítése:
Egy kis tálban keverjük össze a krémsajtot, a kék sajtot, a fokhagymát és a sót, amíg sima nem lesz.
Körülbelül 1/2 evőkanál sajt keverékkel töltsünk meg minden darab zellerszárat.
Tálaljuk a töltött zellert egy tányérra.
A mártást tegyük külön hogy a vendégek maguk ízesíthessék!
Megszórjuk a metélőhagymával ízlés szerint
Töltheted más krémmel is
Jó étvágyat!
Ne csak egyél, táplálkozz!
150 fantasztikus egészséges Testszerviz receptet találsz az Élet írta szakácskönyvünkben!