fbpx
7.2 C
Budapest
2024. március 19. kedd

Testszerviz

Webáruház

Az öregedést gyorsító tényezők

Óriási divat és marketing övezi az Anti-aging-et, az öregedés-gátlást. Persze mindenki szeretne örökké fiatal maradni. Ki szereti, ha a bőre rugalmatlanná válik, ki örül az ízületi fájdalmaknak, a csökkenő energiaszintnek, az esetleges túlsúlynak, a táskáknak a szem alatt és sorolhatnánk.

- Hirdetés -

Rengeteg mindent megteszünk, hogy ezek elkerüljenek. Az öregedés-gátlás az egyik út. A másik, hogy az öregedést gyorsító tényezőkre odafigyelünk és megpróbáljuk őket kiküszöbölni, vagy csökkenteni. Pár apróság, amit biztosan megtehetsz!

1. A helytelen táplálkozás egyrészt a túlzott fehérjefogyasztást jelenti, ami az emésztetlen fehérje rothadásán át felborítja a bélben élő baktériumok egyensúlyát.

A helytelen étrend másik jellemzője a sok cukor és gyorsan felszívódó szénhidrát bevitele, ami gyorsan megemeli a vércukor- és inzulinszintet, és ez elősegíti a gyulladások kialakulását.

A glutén tartalmú ételek pedig elősegítik a vékonybél áteresztő képességének a megnövekedését, ami elősegíti az autoimmun betegségek kialakulását.

2. Kollagénhiányos táplálkozás – ez manapság egyre szembetűnőbb. Száműzzük a zsírosabb falatokat, kevés olyan ételt eszünk, aminek magas a kollagén tartalma. Halak, tengeri herkentyűk, csülök, belsőségek stb. Ezért a kollagént pótolni kell, hogy a szervezet erős és rugalmas vázat építhessen, feszes bőrt!

3. A túl kevés mozgás, ülő életmód sokféle betegség kockázati tényezője. Ilyen például a magas vérnyomás vagy cukorbetegség. A napi rendszeres mozgás (nem sport) jelentősen csökkenti az öregedést! Mozogj kedvedre minden nap legalább 10-15 percet! Intenzív séta, vagy egy kis otthoni átmozgatás!

4. A környezeti ártalmak, a levegő- és talajszennyezés, a nagyüzemi mezőgazdaságban használt gyomírtók és más vegyszerek maradványai, valamint a nagyüzemi állattenyésztés során használt takarmányozás és betegségmegelőző kezelések hatásai hosszú távon kedvezőtlenül befolyásolják az egészségünket.

Nem is hinnénk, de a vegyszerekkel teli mosó és mosogatószerek jelentősen rombolják a szervezetünket. A hagyományos mosó és mosogatószerekből a káros anyagok pár másodperc alatt szívódnak fel és mérgezik a testünket. A növényi alapú öko szerek jelentősen csökkentik a szervezet károsanyag szintjét!

A következő Testszerviz könyvekben részletes leírás található azokról az álteled is könnyen megtehető javaslatokról, amelyek elősegíthetik a magasabb életkor és életminőség elérését.

Ha pedig olyan élelmiszerekből szeretnéd elkészíteni az ételeidet, amelyek igazán táplálnak, akkor ehhez a Kulcs a tápanyagokhoz című könyv ad útmutatást.

RÉSZLETESEBB LEÍRÁS A KÖNYVEINKRŐL ITT!

Az öregedés lassításának legbiztosabb módja, ha csak olyan dolgokat adsz a testnek, amire valóban szüksége van! Ezért alkottuk meg a Vitalissimo egészség webáruházat!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek