A karácsony hamarosan itt van és a mézeskalács az egyik legkedveltebb sütemény. Sok helyen a kisült formákat a fára is felakasztják díszként. Csillag, fenyőfa, angyalka, szív és megannyi kedvelt forma. Ha egészséges változatot keresel, akkor itt megtaláltad. Érdemes kipróbálni már most, hogy kellően rutinosan süsd meg az ünnepre!
Belül puha, kívül kérges, ünnepi süteményt készíthetsz, melyből akkor is bátran ehetsz az ünnepek alatt, ha diétázol. Nincs szükséged hozzá semmilyen különleges süti kiszúróra. Csupán egy konyhai robotra, amely kevesebb, mint 3 perc alatt összeállítja a tésztát. A formázáshoz pedig ott a kezed.
MÉZESKALÁCS HOZZÁVALÓK:
- 1 csésze kókuszreszelék
- ½ csésze darált mandula
- 1 kis tojás
- 4 ek extra szűz kókusz olaj, szobahőmérsékletű
- 4 ek eritrit
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 csipet őrölt gyömbér
Dekoráláshoz:
- 70%-os (vagy magasabb), lehetőleg cukormentes fekete csokoládé, olvasztva
- Kókuszreszelék
- Szeletelt mandula (mandulaforgács)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tedd az összes hozzávalót a konyhai robotgépbe, és keverd össze, míg ragadós állagú tésztát nem kapsz.
2. Formálj belőle 6-7 egyforma méretű labdát.
3. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
4. Ujjaiddal lenyomva alakíts belőlük 1 cm vastag, lapos korongokat.
5. Told a 160 Celsius fokra előmelegített sütőbe, és süsd 10 percig, vagy míg a szélek arany barna színt nem kapnak.
Forrás:www.tudasfaja.hu
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!