fbpx
4.7 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

A helyes légzés gyógyító lehet

Úgy gondoljuk, hogy a levegővétel egy egyszerű dolog. Igaz is! Nem kell rá különösebben figyelnünk, megy az magától. Ugyanakkor a helyes légzéstechnika nagyon sokat javíthat fizikai állapotunkon és sokszor a feszültségek oldásában is szerepe van.

- Hirdetés -

Egy különleges technikáról írunk most. Ez az Oxygen Advantage módszer. Rendkívül egyszerű megtanulni és ha jól csinálod, jelentősen jobban érzed majd magad, a tested hálás lesz érte.

„A modernkori társadalmak olyan életmódváltozáson mentek keresztül (stressz, ülő- mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás stb.), amivel jelentősen megváltoztak a légzéssel kapcsolatos életfunkcióik, így kialakult az úgynevezett krónikus túllégzés, amely egészségügyi problémák kialakulásához vezethet.

Továbbá jelentősen csökkenti az emberek erőnléti állapotát, ugyanis az agyunk a túlzó légzést stresszhatásként értelmezi.

A légzés az életfunkciók alapvető működéséhez szükséges tevékenység, amely energiát termel a szervezetünk számára.

Az oxigén megfelelő mennyiségű jelenléte szükséges a sejtek normális működéséhez. Az oxigén hiányában az energia előállítása tizennyolcszor annyi munkát igényel, mint normális oxigénellátottság esetén, így a sejtek abnormálisan fognak működni.

A megfelelő oxigén bevitel elmaradása (nem megfelelő oxigénszint) az enyhébbtől az egészen súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet.

A nem megfelelő oxigénszint okozhat:

  • Rossz közérzetet, ami adódhat alvás zavarból, fáradékonyságból, bőrszín kóros elváltozásából stb.
  • Helytelen immunműködést, autoimmun betegségek, allergia, vírusfertőzések stb.
  • Jelentős teljesítmény csökkenést, úgymint kimerülés, szellemi- fizikai fáradtság, csökkenő koncentrációs képesség, továbbá sportteljesítmény csökkenés, vitalitás csökkenés.
  • Külsőleg negatív elváltozásokat, mint elhízás, narancsbőr stb.
  • Súlyos maradandó egészségkárosodást, amelyek lehetnek a teljesség igénye nélkül a cukorbetegség, magas vérnyomás, depresszió, ízületi problémák és még sok más súlyos betegség, amelyek során rendszeres gyógyszerszedés és orvosi kezelés szükséges.

A helyes légzéssel helyreállíthatjuk a vérünk PH értékét, azaz megfelelő szinten tudjuk tartani, amelynek hatására a sejtjeink megfelelően fognak működni, és életfunkcióink optimálisak lesznek, továbbá jelentősen nő a sportteljesítményünk is, amelyre számos bizonyíték van élsportolók eredményei alapján.

Oxigén szegény környezetben a betegségek fejlődnek és burjánzanak.

A betegségekre való genetikai hajlam is minimalizálható az életvitelünkkel (sportolás, étkezés, megfelelő mentális állapot), valamint a megfelelő oxigén szinttel. A megfelelő oxigén szint az oxygén advantage programmal érhető el.

A program lényege, hogy a trénerrel megtanulsz helyesen lélegezni, úgy, ahogy a tested számára a legoptimálisabb.

Nincs túllégzés, a túllégzés okozta stressz elmúlik, a szervezet sokkal energikusabb lesz.

Ha érdekel az Oxygen Advantage módszer, keresd Halász Gábor trénert, sportoktatót és életmódtanácsadót!

halasz.gabor@testszerviz.hu írj neki és felveszi veled a kapcsolatot.

A testről való tudás felbecsülhetetlen! Kulcs könyveink ebben adnak hatékony segítséget! Érthető, egyszerű, gyakorlatias kézikönyvek – Kulcsok az élethez!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek