fbpx
29 C
Budapest
2024. június 25. kedd

Testszerviz

Webáruház

Ki igazán a bűnös?

A testsúlyunk gyarapodását a táplálkozástudomány kezdetben a kalóriaegyensúly felbomlásának tudta be, azaz akkor hízunk, ha túl sok kalóriát tartalmazó ételeket eszünk.

- Hirdetés -

Ekkor jött divatba a kalóriaszámolgatás és emellett a hangsúly a megevett kalóriák „elégetésére” került.

Ekkor lett az egyik fő bűnös a mozgásszegény életmód.

Ezután a hormonális hatások is képke kerültek, és kiderült, hogy nem csupán a kalória számít, hanem az is, hogy mennyi inzulint termel a szervezetünk a bevitt cukorfélék és keményítő, azaz a szénhidrátok miatt.

Ekkor lettek főbűnösök a szénhidrátok és az inzulin.

Az inzulinnal azonban nem pontosan ez a helyzet. Az igaz, hogy az inzulint az elfogyasztott szénhidrátok viszik fel legjobban, de inzulinemelkedést tapasztalhatunk a több fehérjét és viszonylag kevés szénhidrátot tartalmazó ételek elfogyasztásakor is.

Sőt az inzulin hormonunk minden étkezéskor elkezd termelődni, függetlenül attól, hogy mi van a tányérunkon.

Az inzulintermelés tehát nem „kapcsolható” ki teljesen, és nem is lenne jó, ha ez megtörténne.

Akkor hát, milyen ismeretlen titok lappang itt?

Neked is ott legyen a polcodon a Kulcs a zsírégetéshez című új könyvem!

Szabados Pál
Szabados Pálhttps://www.testszerviztudastar.hu/
Küldetésem az életmódváltással és táplálkozással kapcsolatos igényes, tudományosan megalapozott, ismeretterjesztő művek írása. Könyveim állandó szaklektora kiváló mentorom, Dr. Kricsfalvi Péter belgyógyász főorvos és természetgyógyász, akit 2007-ben Batthyány-Strattmann László-díj tüntettek ki életművéért. A személyes sorsom alakulása, és az összegyűjtött tapasztalataim is arra ösztönöznek, hogy tovább folytassam ezt a munkát, és folyamatosan növeljem a tudásomat az emberi test működésével, az életmóddal és a különféle étrenddel és más, ide kapcsolódó ismeretek megszerzésével. Ezt a folyamatosan bővülő tudásomat nagy örömmel osztom meg a műveim iránt érdeklődőkkel.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek