fbpx
20.3 C
Budapest
2024. május 19. vasárnap

Testszerviz

Webáruház

Tanácsok krónikus fáradtság ellen

Lehet, hogy nem is gondoltad volna, mi az oka a fáradtságérzetednek!

- Hirdetés -

Ha nehezen alszunk el, vagy gyakran felébredünk, napközben könnyebben elfáradunk és csökken a teljesítőképességünk. Hogy könnyebben át tudj lendülni a nehéz pillanatokon, fusd végig ezeket a tanácsokat, biztosan találsz köztük hasznosat te is!

1. A helyes felébredés

Nem teszel jót a testednek, ha ötpercenként állítasz ébresztést a telefonodra! Az agy ennyi idő alatt nem képes mély álomba zuhanni, majd felébredni. Ha egyszer felébredtél, a legjobb, ha nagy nyújtózkodás után azonnal ki is kelsz az ágyból.

2. Mondj nemet a párhuzamos munkavégzésre

Ha egyszerre több dolgot csinálsz, az azt jelenti, hogy egyiket sem tudod a maga teljességében végezni, tehát időben ugyanott leszel, mint ha egymás után, odafigyelve hajtanád végre a feladatokat. Agyilag viszont sokkal fárasztóbb a multitasking, felejtsd el!

3. Óránként pihenj egy keveset

Az egész napos kemény munka azt eredményezi, hogy nap végére kifacsart citromnak érzed magad. A testünk is elfárad, ha hosszú órákon keresztül ugyanabban a pózban kell lennie. Állj fel a munka mellől minden órában 5-10 percre, nyújtóztasd ki a testedet és tornáztasd meg a szemedet.

4. Szellőztesd jól át a helyiséget

Ha elmarad a szellőztetés, felhalmozódik a szobában a szén-dioxid, amely nagyobb adagban csökkenti a koncentrációt és a kitartást. Fontos, hogy ne csak napközben, hanem elalvás előtt is szellőztess ki, így sokkal hamarabb elalszol és mélyebben fogsz aludni, mint valaha.

5. Változtass

Mi sem rombolja jobban a motivációt, mint a monoton hétköznapok és a fásult megszokottság. Ha úgy gondolod, egy kis változás csak időszakos eredményt hoz, akkor mindig változtass valamit bizonyos időközönként! Nem kell nagy dolgokra gondolni. Told arrébb az irodai asztalt egy méterrel, menj fel gyalog az emeletre, próbálj ki egy új teaízt vagy keress új hobbit! 

6. Ne igyál többé energiaitalt

Az energiaitalok hatása egyáltalán nem tart sokáig, amikor pedig elmúlik, még fáradtabb állapotba zuhansz. Ráadásul ezek a cukros, koffeines italok hatással vannak a szívre is, ami egyáltalán nem kedvező, ha ezen felül stresszes a munkahelyed is. Ügyelj a napi megfelelő mennyiségű vízbevitelre: 1,5 liter legalább!

7. Szaunázz

A szauna kedvező hatásainak felsorolásához egy könyv is kevés lenne, de a legfontosabb, hogy ellazítja, ugyanakkor felfrissíti a testedet-lelkedet egyaránt. Méregteleníti a sejteket, fokozza a szervek vérellátását. Ha van lehetőséged, mindenképp próbáld ki a finn szaunát és az infraszaunát is, hogy eldönthesd, melyik tetszik jobban.

8. Sétálj este egy nagyot

A tévé előtti fekvés vagy a késő estig tartó munka egyáltalán nem segítenek, hogy tested megfelelően ellazult állapotban várja az alvást. A friss levegő és egy egyszerű fizikai megterhelés felfrissít és ‘átmossa’ a gondolataidat, hogy kiürült elmével várd az esti órákat. A ideális testmozgás elalvás előtt mindenképp a séta.

9. Felejtsd el a készülékeket elalvás előtt

Az okostelefon, számítógép, tévé fénye zavarja az agyat, emiatt az nehezebben tér nyugovóra. Elalvás előtt segíts az agyadnak kikapcsolni! Egy kis könyvolvasás, zenehallgatás vagy egy meleg fürdő tökéletes ellazulást eredményez, ami után úgy alszol majd, mint a bunda!

Forrás: zoldujsag.hu

A test tudja mire van szüksége a testnek. Figyelj rá tehát, és óvd őt a rosszfiúktól!

Az ideális test felé vezető út nehéz. Göröngyös. Ezeken a buktatókon az emberek hajlamosak elesni, és többe soha fel nem állni. Ha meg nem állsz fel, akkor mi lesz?

Viszlát ideális test!

Jól jönne egy kis löket, a „most nincs kedvem” időkben? Egy bátorító szó? 
Egy útbaigazítás?

Ezért vagyunk mi itt!

Hogy együtt biztosan sikerüljön.

Úgy ahogy NEKIK is sikerült már.

Együtt könnyebb cipelni a terhet.

És könnyebb leküzdeni is a nehézségeket!

Szeretnél TE is energikus, együttműködő, számodra is Ideális Testet?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!  

Semmi esélye a felesleges kilóknak!

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek