fbpx
8.3 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

Boldog babavárás kismama jógával

Családot alapítani a legszebb életmódváltás, mely különösen a nőket érinti minden szinten. Egy új élet növekszik a szíved alatt! Mennyivel szebb ez így megfogalmazva, mintsem az, hogy terhes vagy! A gyermekvárás folyamata együtt jár a fokozatosan növekvő plusz teher cipelésével, vagyis egy extra terheléssel, ami a szívedtől a derekadon át a bokádig mindenedre kihatással van.

- Hirdetés -

Eufóriától az ólmos fásultságig – a terhesség hullámvasútja

Az első hetek eufórikus napjait idővel felváltja az egyre gyakrabban jelentkező, ólmos fáradtság és a pihengetéssel telő délutánok sora. Az izmok szép lassan elmacskásodnak, megjelenik a hát és derékfájdalom, a súly pedig csak gyarapszik. 

Ám nem a felszedett kilók száma a legfontosabb tényező jelen esetben, hanem az, hogy mennyire viseli meg a szervezetedet a lelked és tested sok, (néha nem is olyan apró) változása; a fáradtság, a romló memória, a hátfájdalom, a hangulatingadozás stb.

Tudod, mi a boldog babavárás titka?

Röviden az, ha jól érzed magad a bőrödben. Azok, akik már a terhességük előtt is rendszeresen mozogtak, némileg előnyösebb helyzetből indulnak, mint azok, akiknek az izomzata és ízületei nincsenek hozzászokva az intenzívebb terheléshez. 

A jó közérzet megalapozásához ugyanis érdemes rendszeresen mozogni, de csak az első hetekben, hanem akár még a szülés napján is. Ehhez a segítség most csak egy karnyújtásnyira, úgy is mondhatnánk, hogy egy ászanányira van! 

A kezdő kismamajóga csoportba itt tudsz jelentkezni.

Már napi 10-15perc kezdő jóga sokat tehet testi-lelki egyensúlyod fenntartásáért

A kismamajóga és a kezdő jóga is olyan mozgásformákat tartalmaz, amelyek segíthetnek ízületeidnek és gerinced támasztórendszerének abban, hogy te fájdalom és egyéb kellemetlenségérzet nélkül (végtagzsibbadás, vizesedés stb.) birkózhass meg gömbölyödő pocakod súlyának megtartásával.

A rendszeresen végzett kismamajóga gyakorlatok ráadásul fitten és erősen tartják az izomzatodat tetőtől talpig – az ágyék körüli izmokat is -, ami a szülés során bizony nagyon jó szolgálatot tud tenni. 

Mindebben segíthet még a jóga

  • A lelki-szellemi egyensúly fenntartásában
  • Az összpontosító képesség javításában
  • A stresszoldásban
  • Álmatlanság esetén 
  • A gátizom-regenerációban 

Vannak, akik a szülés után leállnak minden, a gyermek szükségletein túli elfoglaltsággal így a rendszeres mozgással is. Azonban kevesen tudják, hogy a szülés sokszor hatalmasabb testi-szellemi-lelki megterhelése a szervezetnek, mint a gyermekvárás. 

Szülés után is szükséged van a boldogságra

Szülés után tehát ne feledd, bizony nagy szükség van tested és lelked regenerációjának támogatására, amiben a jóga továbbra is segítségedre lehet, így a tükörből napról-napra egy kiegyensúlyozott, boldog anyuka mosolyog majd vissza rád!

Támogatott cikk

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek