fbpx
18.8 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

Meghízok a vitaminoktól?

Nem fogok meghízni, ha vitamint szedek? Sokan gondolják, hogy ha elkezdenek vitamint szedni, súlygyarapodásra számíthatnak. Most szeretnénk pár dolgot tisztába tenni, hogy a fenti kérdés ne legyen ezentúl kérdés.

Különösen a fiatal nőknél gyakori jelenség, nem hajlandók semmilyen vitamin fogyasztására, mondván, hogy azt a testépítők szedik, hogy nagyobbak legyenek és ők inkább maradnak a méregtelenítő italoknál.

- Hirdetés -

Az a helyzet, hogy a vitaminok maguk nem hizlalnak, hiszen nincs, vagy elenyésző a kalóriatartalmuk. Ami miatt mégis azt tapasztalták néhányan, hogy megfigyelhető súlygyarapodást okozott egy-egy vitamin szedése, annak oka lehet az, hogy az érintett személy a hízást megelőzően tápanyaghiányban, jellemzően cink, vas, B12- vagy más B-vitaminok hiányában szenvedett.

A fogyókúrázók körében is népszerű méregtelenítő “zölditalok” nagyon jó tisztító hatással bírnak. De ezek elégtelen tápanyag/vitamin bevitel mellett teljesen legyengítik a szervezetet, ami betegséghez, vagy a normális étrendre visszaálláskor ún. jojó-effektushoz vezethetnek. Fogyókúra esetén éppen ezért kiváltképp fontos a megfelelő tápanyagpótlás.

Tehát, amennyiben a szervezet megkapja a szükséges vitaminokat, az anyagcsere helyreáll és a “megmagyarázhatatlan”, hirtelen jött éhségrohamok is megszűnnek, természetesen kiegyensúlyozott táplálkozás mellett.

Sőt, ahhoz, hogy a szervezet a bevitt energiát izommá és energiává tudja alakítani, ahelyett, hogy nemkívánatos zsírpárnák formájában jelenjen meg testünkön, nélkülözhetetlen az inzulint szabályozó magnézium valamint a C- és D-vitamin.

Kimutatták, hogy a D-vitamin hiányában szenvedő nők nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek.

Illetve hogy az A-vitamin hiánya pajzsmirigy alulműködéshez vezethet.
Magnézium nélkül nem működnek az izmok, ahogy B-vitamin híján sem. Amennyiben sportolás révén is formálni szeretnénk a testünket, mindenképp szükségünk lesz ezeknek a kellő pótlására. Továbbá a megfelelő magnézium, B- és D-vitamin szint oldja a stresszt és nyugodt, kiegyensúlyozott lelkiállapotot biztosít. A C-vitamin pedig fontos az immunrendszer védelme és erős antioxidáns hatása szempontjából. Emellett rendelkezik még azzal a hasznos tulajdonsággal, hogy csökkenti az édesség iránti vágyat, ily módon közvetve megelőzi stresszevést, a falási rohamokat és ezúton járul hozzá az egészséges testsúlyszabályozáshoz.

Következtetésképpen azt javasolják a szakemberek, hogy ne szedjen egy-két vitamint magában. Csakis arányosan összeállított multivitamin és ásványianyag komplexeket. Melyek arányosan és bőségesen tartalmazzák mind a 14 vitamint, mind a 7 fontos ásványianyagot és az összes ismert nyomelemet, aminek száma több tucat.

forrás: ajcn.nutrition

Csúcs vitaminok, ásványianyagok bomba áron a
Vitalissimo Egészség Webáruházban!

Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek