fbpx
9.4 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

„Ökozsibongtunk” a Füvészkertben

Őszi zsibongás a Füvészkertben

- Hirdetés -

A Füvészkert Budapest egyik gyöngyszeme. A város kellős közepén egy csepp csodás természet, gyönyörű sétautak a bokrok, fák között, nyíló tavirózsa, virágzó fák, a tavon békalencse, a tavirózsák levelein a hajnali harmat utolsó cseppjei. Nem véletlenül természetvédelmi terület.

Igazi kikapcsolódás, regenerálódás már egy rövidke séta is.

A Fűszvészkert egyik gyöngyszeme a virágzó tavirózsa

Pár napja itt került megrendezésre az Ökozsibongó. Már a neve is különleges, így meg kellett néznem, hogy mi is ez.

A Csak a nőknek klub szervezésében egy egészs napos családi program jött szembe. És teljesen ingyenes! Ami persze nem mellékes.

A programsorozat középpontjában az öko-gazdálkodás, a fenntartható termelés, a környez kímélése, az öko-tudatos gondolkodás fejlesztése játékos és szórakoztató formában.

A Fűvészkert sétaútjainak egy-egy állomásánál kiállítók, játékok, gyermek és felnőtt programok bújnak meg. A bejáratnál kapott útlevél vezet végig a rendezvényen. Vagy 40 állomás van rajta és a térkép segítségével minden attrakciót megtalálunk.

Gyógy és fűszernövény felismerés, egészséges szörpök, ételek kóstolása, íjjászkodás, ügyességi játékok, öko ismeretterjesztő kvíz, „Anyatuning előadás”, Apamegőrző, természetes mosó és tisztítószerek bemutatója, mézfelismerő verseny, a Természettudományi múzeum bogár és rovargyűjteményének bemutatója, és rengeteg gyönyörű virág, bokor, tuja, fa, kertrészletek mindenhol, majd kisállatsimogató a gyermekek legnagyobb örömére.

Bio mosószer és mosogatószer, ökoiskola bemutató

Ha elfáradtál és megéheztél, irány az ökohús-stand, ahol kizárólag természetes módon tartott állatokból készült, adalék és mesterséges anyagok nélkül készült fantasztikus húskészítmények várnak. Persze a vegánokra is gondoltak, ők is megtalálják a maguk kis birodalmát.

Az egész egy hihetetlen természetközeli program a város kellős közepén. Egy kis vidék, egy kis természetesség, egy kis józan világ.

Kisállat simogató – micsoda mosoly

A szervező Kovács Magdi és Kovács Lili elmondták, hogy havonta rendezik meg az Ökozsibongót. Céljuk, hogy az ökogazdálkodás, az egészség-szépség, az egészséges táplálkozás, a helyes életmód irányába tereljék az embereket úgy, hogy az szórakoztatva tanítson, és felejthetetlen élményt nyújtson a család minden tagjának.

Kovács Magdi főszervező, ötletgazda

A következő Ökozsibongó ismét a Fűvészkertbe költözik, szeptember 25-én egész nap várja a családokat, kicsiket és nagyokat.

Ettől nem is lehet közelebb hozni a természetet, nem lehet jobban kikapcsolódni a város zajától, nem lehet jobban feltöltődni, regenerálódni úgy, hogy kb 2 buszjegyre van szükség az odajutáshoz.

Szeptemberben nagy szeretettel várunk téged is!

A rendezvény filozófiája

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek