fbpx
1.2 C
Budapest
2024. december 7. szombat

Testszerviz

Webáruház

GOMBÁS PAELLA

A paella a spanyol konyha egyik legismertebb étele. Ezerféle módon készítik. Tenger gyümölcseivel leggyakrabban. Persze készíthető simán zöldségekkel is, vagy mint az alábbi receptben gombákkal. Mindegy, egyszerűen isteni főételt kapunk!

- Hirdetés -

PAELLA HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE

1 evőkanál Gefro Balance kerti zöldségpor / 1 zöldségleves kocka / 1 evőkanál natúr, adalékmentes ételízesítő
1 liter víz
1 nagyobb löttyintésnyi (4 evőkanálnyi) étolaj, mi nyersen sajtolt olívát használtunk
1 dl száraz, alkoholmentes fehér bor
2 bögre rizottó rizs
1 közepes méretű kockázott vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
7 db shiitake gomba
4 nagyobb darab fafül gomba
10 darab apró csiperke gomba (mi barnát használtunk)
1 közepes méretű sárgarépa
1 zellerszár
8 darab koktél vagy más apró paradicsom / 1/2 doboz darabolt konzerv paradicsom
1/2 színes kaliforniai paprika
1 csésze kiengedett mirelit borsó
1 kávéskanál füstölt (édes) paprika
1 kávéskanál édes paprikapor
 ízlés szerint, ha a zöldséglétől nem lenne elég sós
aprított petrezselyem és citromgerezdek a tetejére

PAELLA ELKÉSZÍTÉSE

1. Előkészületek:
A szárított gombákat meleg vízbe áztassuk be 1 órára, de akár egész éjszakára.
A zöldséglevesport, zöldségleveskockát oldjuk fel 1 liter vízben.
A zöldségeket mossuk meg, daraboljuk fel:
A répát nagylyukú reszelőn reszeljük le, a paradicsomokat felezzük el.
Az apró csiperke gombákat felezzük el.
Az áztatott gombát nagyvonalúan daraboljuk fel (a siitake gomba kemény tönkjét vágjuk ki, (nem lesz rá szükség).
A többi zöldséget falatnyi darabokra vágjuk.
A hagymát, fokhagymát viszonylag finomra daraboljuk fel.
A rizst mossuk meg.

2. főzés: (Tartsuk be a leírásban megadott sorrendet!)
A maradék 2 evőkanálnyi étolajon pároljuk puhára a gombákat (4-5 perc).
A megpárolódott gombákat szedjük ki, tegyük félre.
A serpenyőbe öntsünk még kevés olajat, az olajon puhítsuk, süssük meg a hagymát, amikor jónak véljük, tegyük bele a fokhagymát is és kavargassuk még 1-2 percig.
Keverjük hozzá a paradicsomot, a bort, a porpaprikákat, ha használunk fűszert azt is, és ezt a keveréket is forraljuk 4-5 percig lassú tűzön, amíg a lé szinte elfő.
Ebbe a lébe tegyük vissza a gombát, minden más zöldséget, öntsük fel a zöldséglével, tegyük bele a rizst is.
Keverjük össze a zöldségeket és a rizst egyszer, alaposan, de aztán már ne kevergessük az ételt.
Forraljuk fel, lassú tűzön 12-15 percig pároljuk. Kóstoljuk meg, hogy a rizs megpuhult-e.
Ha a rizst puhának érezzük, húzzuk félre a tűzről, fedjük be és 10 percen át hagyjuk állni.

Megjegyzések:
A paellát 1 csomag felkockázott tofuból vagy egy alaposan lecsepegtetett, levétől kicsavart jackfruit konzervből is elkészíthetjük. Ezekkel az alapanyagokkal az elkészítésnél ugyanúgy járjunk el, mint a gombával. Süssük és pirítsuk meg előre őket.

Jó étvágyat!

Forrás – bulkshop.hu

gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
gombás paella recept bulkshop vegán plantbased növényi alapú
Vendeg Blog
Vendeg Bloghttp://www.testszerviz.hu
Vendég cikkek, írások, melyek az életmódváltás témakörében születtek, vagy ahhoz kapcsolódnak. Minden esetben a cikk végén a forrást linkelhető módon megjelenítjük.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek