fbpx
6.3 C
Budapest
2024. április 20. szombat

Testszerviz

Webáruház

Gyermekeink táplálkozása

Épp eleget halljuk, hogy a gyermek válogatós, csak bizonyos ételeket hajlandó megenni, zöldséget végképp nem lehet bele erőltetni. Igyekszünk egészségesen táplálni, ugyanakkor valahogy nem megy. Egyre több az elhízott, fáradékony, gyenge fizikumú gyermek, az egyre fiatalabbak között is.

- Hirdetés -

Mit tehetünk ilyenkor?

Kedves Szülőtársam, abban szeretnélek segíteni téged, hogy jobban boldogulj a gyerekeid életmódváltásával, helyesebb táplálkozásával.

Tudom, a gyerekek táplálkozása nagyon kemény falat tud lenni!
A valóság az, hogy nincs egy kaptafa vagy sablon, amit minden gyerek táplálkozására rá lehetne húzni. Minden gyerek más, más a temperamentuma, más a személyisége, másként működik a teste. Ez nem jelenti viszont azt, hogy bizonyos alapelveket, mint például reggelizzünk reggel vagy édeset főétkezés után együnk, nem lehetne előtérben tartani.

Általában ilyenkor ütközik bele a szülő abba, hogy jó, de akkor mégis mit adjak neki enni vagy nassolni. Rengeteg ötletet kaphatsz például a weboldalunkon a receptek között!

Egy másik nehézség, sok szülő meséli nekünk, hogy a gyerek nem hajlandó ezt vagy azt megenni, vagy nagyon kis mennyiségeket eszik.

A gyerekek a fejlődés során rengeteg fázison átmennek. Baba korban, amikor éppen jön a foguk, a szakemberek is javasolják, hogy ne vezessünk be új ízeket, mert a fájdalom miatt sok esetben elutasítják az új ételt.

A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy ezekben az időszakokban nem csak az új ízeket utasította vissza a lányunk Zsófi, hanem szinte bármilyen ételt.

Ha netalán evett is valamit pár falásnál biztosan nem volt ez több. Ilyenkor próbálkozhatunk más módon elkészíteni az ételt, például pürésítsük!

Ugyanakkor lehet te is tapasztaltad, hogy vannak a gyerekeknél periódusok amikor egy bizonyos ételre nagyon ráállnak, majd utána meg sem akarják kóstolni. Ilyenkor telítődnek az illető ízzel. A legfontosabb a babák szempontjából szerintem az, hogy értsük meg őket, legyünk velük türelmesek, de ugyanakkor kitartóak. Próbálkozzunk folyamatosan mert fontos lenne, hogy a gyerekeink minél több tápanyaghoz jussanak. 

Dr Suba Réka rezidens belgyógyász, Testszerviz vezető konzultáns, édesanya

Amikor azt kérdezik, hogy hogyan lehetne a gyermek mindennapjaiba becsempészni egy ki s rostot, zöldet, zöldséget, akkor azonnal a Mentőöv Zöldségkristályt javasoljuk. Igazi zöldség esszencia, nagyon finom, a gyermek szívesen eleszegeti, mint valami cukorkát. A különbség annyi, hogy ez zöldségekből és gyümölcsökből áll, kifejezetten a gyermekek ízléséhez igazítva. Első lépésként remek, már ezzel is sokat tettünk a helyesebb táplálkozás irányába!

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek