fbpx
13 C
Budapest
2021. szeptember 20. hétfő

Testszerviz

Webáruház

Camembert-el és gombával töltött karaj

Hozzávalók

  • 1 darab csont nélküli karaj
  • 2 szelet gluténmentes kenyér
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 doboz Tihany camembert sajt
  • 10 dkg gomba (pl. csiperke)
  • 1 kis vöröshagyma
  • bors
  • kakukkfű
- Hirdetés -

Elkészítés

A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a gombát és megsütjük. Nem baj, ha egy picit megpirul.
A kenyérszeleteket apróra tépkedjük és meglocsoljuk annyi tejjel, amennyit a kenyér felvesz.
Hozzáadjuk a tojást, az apróra tördelt sajtot és a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és
kézzel alaposan összedolgozzuk.
A húst megmossuk, vízszintesen, keresztben bevágjuk. Szétterítjük és húsklopfolóval kicsit elegyengetjük. Kívül, belül finoman sózzuk.
A tölteléket a húson egyenletesen elterítjük. Bejgliszerűen feltekerjük, majd zsineggel több helyen körbekötjük.
Az így előkészített húst tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával befedjük és megsütjük.

A sütés végén a fóliát távolítsuk el, hogy kicsit megpiruljon a hús felszíne.
A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük a húst, eltávolítjuk el a zsineget, majd szeleteljük.

Rizzsel tálaljuk, sajt- vagy gombamártást adhatunk mellé.

Forrás – citromhab.blogspot.com

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

155RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek