fbpx
10.4 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

ÉLETMÓDVÁLTÁS FELSŐ FOKON – MIÉRT NE SIKERÜLNE NEKED IS? 4. rész

Nincs lehetetlenség, csak tehetetlenség!

- Hirdetés -

Keress tovább Peti! Biztosan van valami varázseszköz, valami csodaszer, valami eldugott módszer, valami olyan, ami itt van a szemünk előtt, csak nem látom!

Kerestem és az egyik eldugott oldalon találtam valamit, amit nem értettem egyáltalán, de legalább jól hangzott.

Dinamikus egyensúly.

Claude Bernard „találmánya”. Jól hangzik a fenébe is. Próbáltam először megfejteni, hogy mi is ez. Dinamikus? Mozgalmas, vagy valami ilyesmi. Egyensúly, amikor a dolgok nem borulnak fel, stabilan egymáson, egymás mellett vannak, kiegyensúlyozott állapot, vagy valami ilyesmi. És jól működnek együtt, kiegyensúlyozott a rendszer állapota.

Claude Bernard

Aztán inkább elolvastam mit is ír ez a drága ember.

Claude Bernard az 1800-as évek közepén élő francia élettannal foglalkozó professzor volt, aki számos egyéb kutatása mellett leírta a „Test dinamikus egyensúlyának”meghatározását.

Sajnos nem tanítják az iskolákban, nem egy közismert információ, és nincs is nagyon olyan hely, intézmény, ahol ennek szellemében működnének.

Úgy gondoltam, hogy itt az ideje és mindenkinek el kell mondanunk mi az a dinamikus egyensúly, ki is volt Claude Bernard, mennyire fontos ez a szemlélet és mennyire jól közelíti meg az emberi test működését.

Hálás vagyok neki, hogy egy helyes nézőpontot kaptam tőle és ennek szellemében foglalkozhatunk az emberekkel. Célunk a fent említett egyensúly helyreállítása.

A test tudja, hogyan működik a test. Ha megfelelően bánunk vele, akkor köszöni szépen majd szabályozza saját magát, működik mindenféle gond nélkül, és egész életen keresztül hibátlanul kitart.

Olyan, mint egy kiváló gépezet, ha karbantartjuk, hosszasan elketyeg. Persze az idő múlásával szép lassan, fokozatosan gyengül a teljesítménye, de a végsőkig hibátlanul működik.

Az nem úgy van, hogy a csípőcsont, vagy a máj csak az élet első 2/3-ra van hitelesítve. Az nem úgy van, hogy a szív csak az első 50 évben megy jól, aztán akadozik. A test úgy van megszerkesztve, összerakva, hogy akár 120 évig hibátlanul menjen. Mint egy klassz oldtimer autó. Lehet 100 éves akár, még mindig gurul. Már nem olyan gyors, vagy erős, mint újkorában, de megy!

Ja, mert szervizelve van!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek