fbpx
4.8 C
Budapest
2024. április 26. péntek

Testszerviz

Webáruház

ÉLETMÓDVÁLTÁS FELSŐ FOKON – MIÉRT NE SIKERÜLNE NEKED IS? 3. rész

Ehhez is mindenki ért, mint a focihoz…

- Hirdetés -

A közvéleménykutatás első alanyai azok voltak, akikkel naponta találkozok. Barátaim, a zöldséges, az irodaház portása, recepciós, házmester, bolti eladó, munkatársaim, családtagjaim.

Az első döbbenetes felismerésem az volt, hogy ehhez a témához mindenki ért. Sőt! Mindenki szakért!

Több mint a megkérdezettek fele már kipróbált fogyókúrát és vagy azt állította, hogy ez a megváltás, vagy azt, hogy ez nem ér semmit. Fontos, hogy a megkérdezettek jelentős része komoly túlsúlyt hord magán, illetve vannak ilyen-olyan fizikai problémáik. Nem így válogattam össze, csak ez az általános társadalmi kör, vagy kórkép.

A legnagyobb „szakemberek” pont azok voltak, akik a legkevésbé jól néztek ki.

Azok, akik a legtöbbet próbálták és ennek eredménye csak egyre több felesleges kiló lett. Igaznak láttam a mondást:

„Az elhízáshoz vezető út fogyókúrákkal van kikövezve!”

És mindezek ellenére olyan hévvel bizonygatták, hogy ez nagyon jó, ez működik, ez a megoldás, hogy kerek szemmel néztem és nem értettem miről is beszélnek. Mi működik? Az, hogy meghíztál még jobban.

És erre jött a válasz rendszerint, hogy egyszer 4 évvel ezelőtt már lefogytam vagy 10 kilót. Ugye ez is bizonyítja, hogy ez tényleg fantasztikus. Oké az! És azóta? Vagy elég egyszer lefogyni és annak emlékével örökre boldogan ellenni? Hogy egyszer voltál már csinos? Ez olyan, mintha a sportól beszélve valaki azt mondaná, hogy egyszer már futottam vagy négy éve, remek volt.  Ja, azóta nem, de 4 éve egyszer igen!

Most tényleg lehet valaki ennyire kretén? Szerintem nem. Csak nem bírt utána lábra állni vagy 2 hétig, így inkább soha többet nem fut, nehogy baj legyen.

Aki megbukott egy halom fogyókúrán, az rendszerint nem akar már semmibe belekezdeni, nehogy újabb csalódás érje.

Mivel én egyikbe sem fogtam bele, így nem volt kudarcom, és a nemlétező kudarcaim nem fogtak vissza, hogy tovább keressek!

Ha eddig eljutottál, akkor most azt gondolhatod, itt egy újabb nyavalygó, aki sajnáltatja magát, és azt magyarázza, hogy hogy nem lehet…

Tényleg nem lehet?

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek