fbpx
29.7 C
Budapest
2024. június 25. kedd

Testszerviz

Webáruház

PCOS – erre oda kell figyelni!

Egy elég gyakori problémára szeretném felhívni a figyelmed, mely a hölgyek körében fordul elő leginkább és nehezíti meg a mindennapjaikat. Ez a probléma a policisztás ovárium (PCOS) vagy petefészek lenne.

- Hirdetés -

A policisztás ovárium szindróma alapvetően egy belgyógyászati-endokrinológiai probléma, melyre nagyon sok esetben bőrgyógyászati vagy hormonális panaszok hívják fel a figyelmet. A hormonrendszerben keletkező zavar nem egyik pillanatról a másikra jelentkezik. A tünetek a legtöbbször hosszú időn át, folyamatosan alakulnak ki. Gyakran már serdülőkorban megjelenhetnek az első figyelmeztető jelek. Egyéntől függően előfordulhat az is, hogy valakinél csak egy-két tünet jelentkezik, míg mások, minden egyes tünetet tapasztalhatnak magukon.

A PCOS-ben szenvedő hölgyek nagy részénél 40 éves korra már kialakul cukorbetegség, közel 30-40%-uk pedig a cukorbetegség küszöbén áll.

Emiatt már az első jeleknek megjelenésekor javasolt a cukor anyagcserezavart is ellenőrizni, illetve szív-és érrendszert is folyamatosan figyelni.

Íme tehát néhány PCOS-re utaló panasz:

•            rendszertelen vagy hiányzó menstruáció;

•            meddőség;

•            sok apró ciszta a petefészekben;

•            aknés, pattanásos, zsíros bőr;

•            bőr szürkésbarna elváltozása (acanthosis nigricans)

•            emelkedett inzulinszint a vérben, inzulinrezisztencia vagy lappangó cukorbetegség;

•            megnövekedett szőrzet az arcon és a testen

•            hajhullás, esetleg férfias jellegű kopaszodás;

•            hasra lokalizálódó túlsúly, elhízás

Ha azt tapasztalod, hogy ezek közül több tünet is jelentkezik, mindenképp érdemes szakorvoshoz fordulni a problémával. Pár tippel én is segíteni foglak.

Dr Suba Réka – rezidens belgyógyász

dr. Suba Réka
dr. Suba Rékahttp://www.testszerviz.ro
Suba Réka vagyok. Testszerviz Konzulens és rezidens orvos Marosvásárhelyen. Mivel időm nagy részét az orvostudomány tanulmányozásával töltöm, nagyon fontos számomra az egészség elérése. Ezért is próbáltam megoldást találni a testi panaszaimra, de nem szerettem volna egyből gyógyszerekkel kezdeni. Évek óta szenvedtem lassú anyagcsere következményeitől, mint például a székrekedés, puffadás. Emellett folyton elálmosodtam ebéd után, ami megakadályozott abban, hogy odafigyeljek órákon. Alacsony volt az energiaszintem. Már eleve fáradtan ébredtem és ez a nap folyamán csak fokozódott. Mivel ezek a panaszok eléggé megkeserítették az életem, elkezdtem megoldást keresni a problémáimra. Találkozva a Testszerviz technológiával világossá vált számomra, hogy helyreállítható az egyensúly a szervezetemben. A programon haladva saját magamon éreztem, hogy ha megfelelően támogatjuk a testet, az óriási energiákat mozgat meg az optimális helyreállításáért. Megtapasztaltam, hogyan hatnak a különféle táplálékok a szervezetemre és azóta tudatosabban élek. Mára már nem jelent gondot, ha a programom reggel 8-tól, este 8-ig tart. Napközben nem tör rám álmosság és az emésztési problémáim is megoldódtak. Egyszóval jól érzem magam a testemben és mindezt úgy értem el, hogy a program során sosem voltam egyedül, mindig ott álltak mellettem. A saját és a többi 170 ember tapasztalata, akik a program hatására elégedettebben éli az életét, kevésbé stresszesen, nem félve attól, hogy a leadott kilók visszamásznak, teljesen meggyőzött és a csapat tagjává akartam válni, hogy konzulensként minél több embernek segíthessek.  A program végén tudni fogod, hogyan működik a tested, mire hogyan reagál és te magad is képes leszel rá, hogy önállóan szervizeld.
Előző cikk
Következő cikk

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek