fbpx
10.1 C
Budapest
2021. szeptember 22. szerda

Testszerviz

Webáruház

Mandulás keksz

A nassolás, a ropogtatás, a kávé mellé egy kis süti, keksz valóban izgalmas élmény és lehet, hogy egészséges is. Na ezt a 2 elvárást ötvözi az alábbi keksz csoda. Nem tudod abbahagyni és nem is kell. lelkiismeretfurdalás nélkül eheted! Az életmódváltás nem kell, hogy lemondásokkal járjon!

Keksz hozzávalók:

  • 1 csésze (120g) őrölt mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál (30 g) kókuszolaj 
  • 2 evőkanál (30g) nyers méz / vagy édesítő ízlés szerint
  • egy csipetnyi sót
  • 1 teáskanál vanília vagy mandula kivonat (opcionális)
  • körülbelül 2 evőkanál szeletelt mandula

Elkészítése:

  • Melegítsük fel a sütőt 175 ° C hőfokra (légkeveréses)
  • Sütőlap béleljük ki sütőpapírral
  • A mandulát, a sütőport és a sót egy tálba, jól keverjük össze.
  • Adjuk hozzá a tojást, a kókuszolajat (nem olvasztva csak szobahőmérsékletüen),a mézet, a vaníliát vagy a mandula kivonatot Keverjük össze az összes összetevőt, amíg egy jó tészta állag nem lesz. 
  • Ne maradjanak csomók a tészta között!
  • Nedvesítsük meg a kezünket és osszuk a tésztát 8 adagra. 
  • Kezünkkel formázzunk golyókat és lapítsuk el majd helyezzük a sütőpapírra.
  • Hagyjunk elegendő helyet a sütemények között, mert kicsit meg fog emelkedni 
  • Minden kekszre szórjunk mandula pelyhet és kissé nyomjuk meg őket a tésztába.
  • Kb.12-15 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
- Hirdetés -

Forrás:verybreakfast.com

Jó étvágyat a kekszhez!

ÍZLIK? TOVÁBBI ÍNYCSIKLANDÓ SÜTEMÉNYEK ITT TALÁLHATÓK!

Mandulás keksz

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

156RajongókTetszik
- Hirdetés -
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek