A nassolás, a ropogtatás, a kávé mellé egy kis süti, keksz valóban izgalmas élmény és lehet, hogy egészséges is. Na ezt a 2 elvárást ötvözi az alábbi keksz csoda. Nem tudod abbahagyni és nem is kell. lelkiismeretfurdalás nélkül eheted! Az életmódváltás nem kell, hogy lemondásokkal járjon!
Keksz hozzávalók:
- 1 csésze (120g) őrölt mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 tojás
- 2 evőkanál (30 g) kókuszolaj
- 2 evőkanál (30g) nyers méz / vagy édesítő ízlés szerint
- egy csipetnyi sót
- 1 teáskanál vanília vagy mandula kivonat (opcionális)
- körülbelül 2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítése:
- Melegítsük fel a sütőt 175 ° C hőfokra (légkeveréses)
- Sütőlap béleljük ki sütőpapírral
- A mandulát, a sütőport és a sót egy tálba, jól keverjük össze.
- Adjuk hozzá a tojást, a kókuszolajat (nem olvasztva csak szobahőmérsékletüen),a mézet, a vaníliát vagy a mandula kivonatot Keverjük össze az összes összetevőt, amíg egy jó tészta állag nem lesz.
- Ne maradjanak csomók a tészta között!
- Nedvesítsük meg a kezünket és osszuk a tésztát 8 adagra.
- Kezünkkel formázzunk golyókat és lapítsuk el majd helyezzük a sütőpapírra.
- Hagyjunk elegendő helyet a sütemények között, mert kicsit meg fog emelkedni
- Minden kekszre szórjunk mandula pelyhet és kissé nyomjuk meg őket a tésztába.
- Kb.12-15 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz.
Forrás:verybreakfast.com
Jó étvágyat a kekszhez!