Igazán könnyű, vegánoknak és laktózérzékenyeknek is kiváló. A kecske és juhtej nem tartalmaz laktózt, így ezt bárki eheti. A cékla pedig bármelyik évszak slágere lehet.
Hozzávalók:
- 1 kg cékla
- 1 db vöröshagyma
- 3 darab babérlevél
- 1 evőkanál sárga mustármag
- só
- 1 evőkanál tárkony
- 1dl oliva olaj
- 1,5 dl balzsamecet
- 1,5dl méz
Elkészítés:
A megmosott céklát feltesszük főni egy lábosba. Amikor félpuha, hideg vízzel lehűtjük és meghámozzuk. Egyenletes darabokra vágva (például kis cikkekre) beletesszük egy tepsibe, sózzuk, rászórjuk a fűszereket, a 3-4 mm-es karikákra vágott vöröshagymát és meglocsoljuk olíva olajjal, kicsit átkeverjük. 150 fokon 50 percig sütjük. Ahogy elkészült, ráöntjük a mézet és a balzsamecetet. Jól összekeverjük (a babérlevelet kidobjuk), hidegen tálaljuk. Frissen ropogósra sült kecske camembert-rel tökéletes párosítás, de más grillezhető sajt is megfelel hozzá. Halhoz, köretnek is adható, vagy éppen vágott, friss salátával és tépett mozzarellával egy könnyű vacsora is lehet.
Jó étvágyat a finomsághoz!
A receptet és a fotót köszönjük Bukszár Tamás mesterszakácsnak!
KÁPRÁZATOS FŐÉTELEK TALÁLHATÓK ITT!
LAPOZZ BELE VARÁZSLATOS ALAKFORMÁLÓ SZAKÁCSKÖNYVÜNKBE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!