fbpx
13.8 C
Budapest
2024. május 3. péntek

Testszerviz

Webáruház

Epres tiramisu-torta

Bevallom, hogy amikor elkezdtem készíteni ezt a sütit még nem tudtam, hogy is fog alakulni, de aztán nagyon jó lett a végeredmény.

- Hirdetés -

Ez a tiramisu gyerek-barátabb, mint a kávés verzió (bár azt is kakaóval szoktam csinálni) és egy kicsit anyarat idézi…legalábbis Nekem.  Szerencsére bármikor elkészíthető, hála a fagyasztónak, mert így mindig van eper. 

Cukormentes és gluténmentes piskóta hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg dió
  • édesítő ízlés szerint (én is utálom, amikor ezt írják…kb 1 ek sztevia-eritrit keverék)
  • Krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 500 g eper vagy több (fagyasztott is jó)
  • édesítő ízlés szerint (de tényleg..kóstolgatni kell..én 2 ek sztevia-eritritet használtam)
  • 3 db tojás

Elkészítés:

A tojások sárgáját elkeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a diót. A fehérjéket habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a diós masszához. Beöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és a 180 fokra előmelegített tepsibe tesszük.

Kb 15 perc alatt készre sütjük. Ha kész kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk a sütőpapírt a tésztáról és összedaraboljuk.

Amíg kihűl, készülhet a krém.

A 3 tojássárgát összekeverjük az édesítővel, majd a mascarponéval. A fehérjéket habbá verjük és hozzákeverjük a krémhez. Egy keveset kiveszünk a krémből és félretesszük. A többi krémhez hozzáadjuk a leturmixolt eper nagy részét. Egy keveset a turmixolt eperből is félreteszünk (ha friss eperrel dolgozunk, akkor díszítésnek is félretehetünk néhány szemet..de a fagyasztott. kiolvasztott eper nem annyira dekoratív).

A kihűlt piskóta darabok felét egy nagyobb tálba rakosgatjuk, majd ráöntjük az epres-mascarponés krém felét, majd megint piskóta és epres krém. A tetejére rákenjük a félretett krémet és végül köhet a maradék eper (turmix és vagy egész).

És itt érkezünk el a legnehezebb részhez..betesszük a hűtőbe pár órára…persze ha nem bírod ki azonnal megkóstolhatod, de finomabb, ha kicsit összeérnek az ízek és a piskóta is picit „beszívja” a krémet.

JÓ ÉTVÁGYAT!

TETSZIK A TORTA? ITT TALÁLSZ MÉG TÖBBET!

A receptet és a fotót köszönjük Turay Orsinak!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek