fbpx
7 C
Budapest
2024. április 24. szerda

Testszerviz

Webáruház

„Nem attól hízol meg, amit karácsony és újév között eszel meg, hanem attól, amit újév és karácsony között” Garfield

A fenti mottó nagyon jól mutatja a valóságot. A karácsonyi zabálás utáni a fogadkozás, hogy majd jövőre máshogy lesz, egy múló és gyorsan feledébe merülő gondolat marad újévre.

- Hirdetés -

Az elszántság nagy, amikor pihegve fekszünk a kanapén és úgy érezzük, egy hatalmas kőszikla van a gyomrunkban. Megállapítjuk, hogy megint többet ettünk, mint ami elég. Megint megfogadjuk, hogy majd holnaptól, vagy inkább az ünnepek után ledobunk pár kilót, figyelünk magunkra, és nyárra a feleslegesen felkúszott kiló már a múlté lesznek.
Egy barátom, aki remek eredményeket ért el a Testszerviz programon azt mondta: „Karácsonykor és újévkor is esznek majd az emberek, csak az nem mindegy, hogy mit és tudják-e, hogy mit kellene.”

Ez a mondat nem arról szól, hogy ne együnk jókat, ne együnk elégséges mennyiséget, hogy dobáljuk ki a karácsonyi finomságokat. Ez arról szól, hogy lehet tudatosan olyanokat enni, ami jó a testnek, hogy lehetséges a bőséges és finom táplálkozás úgy, hogy nem romboljuk a testünket.
Azt szoktam mondani, hogy a felesleges kilók, problémás fizikai állapotok hónapokat, éveket vesznek el az életünkből.

Ezt tudományosan soha nem fogják bizonyítani, mert nincs olyan, hogy kipróbálom meddig élek +40 kilóval és utána azt, hogy mennyit a túlsúly nélkül.
Egy dolog viszont biztosan érezhető, hogyan vagyok +40 kilóval, és hogyan érzem magam nélküle.
Biztosan érezhető az is, hogy jó fizikai állapotban jobban érezzük magunkat. Megfelelő testi formában gyorsabbak vagyunk, jobb a kedvünk, boldogabb az ember és az életét jobban szereti.
A plusz kilók, a fájdalmak, a fáradtság, az energiahiány lehangoló.
Minden nap, amit így töltünk, kicsit kidobott idő az ablakon, elfecséreljük a legértékesebbet az időt, amit boldogan és egészségesen is tölthetnénk.
A karácsony a szeretet mellett az ajándékozásról is szól. És magadnak vajon mit ajándékozol?
És ne karácsonyra add meg magadnak a jobb fizikai állapotot, hanem akkor, amikor azt érzed, valami nincs rendben.

Ne várd meg, míg a tested kényszeríti ki a változást! Ne várj az intő jelre, ami orvosi beavatkozás formájában jöhet el! Na habozz, ne kösd valami alkalomhoz a változtatást. Kösd ahhoz, hogy szükséges-e! És ha így jársz el, akkor nem tologatod a változtatást, hanem elkezded. Azonnal.

Tudod, a később gyakran sohává alakul! Hát ne alakuljon! Csináld, vágj bele!

Egy teszt az egész és már a jó úton is vagy! Segítünk!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek