fbpx
9.8 C
Budapest
2024. március 29. péntek

Testszerviz

Webáruház

A sors fintora? – miért ilyen kicsi a gyomrunk?

Korábban már írtam arról, hogy a máj a szervezet kommunikációs központja, kb 1.2-1.5 kilós nagy belső szerv. Hormonokat termel, illetve a szervezetben termelődő hormonok 85%-át aktivizálja. Méregtelenít, kiválaszt, tárolja a szervezet működéséhez szükséges cukrot, és biztosítja a szervezet kiegyensúlyozott vércukor szintjét. Persze, ha egészséges és jól működik.

- Hirdetés -

Most egy másik, az életmód szempontjából fontos szervre igyekszem ráirányítani a figyelmet.

Ez pedig a gyomor.

A méretével nem nagyon vannak tisztában az emberek és az alapján próbálják megítélni, hogy a vasárnapi ebéd alkalmával elfogyasztott leves, főétel, desszert, folyadék mind oda megy. Ezt a mennyiséget bele lehet tenni, ezért úgy gondolják, hogy jó nagy lehet. A gyomrunk méretét úgy tudjuk jól megbecsülni, hogy a ökölbe szorítjuk a két kezünket. És ekkor a gyomrunk. Nézd meg! Nem hatalmas!  

A kérdés jogos. Most ez a sors, vagy természet gonosz tréfája, vagy elegendő ekkora?

A válasz egyértelmű: Ha megfelelő és jó minőségű ételt viszünk be a szervezetbe, a gyomor méretének megfelelő mennyiség elegendő egy étkezés alkalmával a test jó működéséhez. És nézzük csak meg, hogy mennyi egy éttermi adag, mekkora hatalmas tányérokat tudunk beletuszkolni.

Ennek az az oka, hogy alapvetően nem azt adjuk a testnek, amire annak szüksége van. Ennek eredményeként az elmúlt 20 évben az éttermi adagok mérete 50%-kal lett nagyobb. Ez nem más, mint a minőségi éhezés. Etetjük a testet, de nem tápláljuk megfelelően.

Az agy az evés közben folyamatosan elemzi a bevitt táplálékot, és abban a pillanatban, amikor érzékeli, hogy megfelelő minőség és mennyiség jutott be, jól lakottságot jelez. Ha nem megfelelő a minőség, akkor nem jelez és eszünk, eszünk, eszünk…

A gyomor pedig tágul, növekszik, egyre több kaját tud befogadni, a test mégis éhezik. 

A Testszerviz programon résztvevőknél tapasztalat, hogy az elfogyasztott étel mennyisége észrevétlenül csökken. Miért? Mert azt adják a testnek, amire a testnek szüksége van. És jól lakottak, energikusak, nem éhesek soha, nem sóvárognak. Táplálják a testüket. És értik is, megtanulták, hogy ez mit is jelent. Az evés nem lehet mennyiségi kérdés! Az evés minőségi kérdés!

Nézd meg a legközelebbi étkezés alkalmával, hogy mennyit szel, mennyit kívánsz enni.

És hasonlítsd össze a fenti adatokkal.


Ha valami nem stimmel, szívesen látunk egy ingyenes konzultációra!

Testszerviz Webáruház hirdetés
Testszerviz Webáruház hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

202RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek