fbpx
13.9 C
Budapest
2024. április 25. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Haltepertő

A tepertőről rendszerint a kacsa, liba, disznó tepertő ugrik be. Holott nagyon ízletes, cseppet sem halra emlékeztető, könnyen emészthető és remek tápanyagokkal teli a haltepertő. Csak jól kell elkészíteni! Íme egy remek megoldás!

- Hirdetés -

Az egészséges táplálkozás és életmód egyik eleme, hogy mit is együnk. Azt gondolhatnánk, hogy ez valami nagyon bonyolult, különleges főzési technikákat igénylő varázslat. Hogy ezt jól megcáfoljuk, itt egy rémesen egyszerű, elronthatatlan egészséges, tápláló és finom főétel! Ezt bárki meg tudja csinálni. Akkor is, ha soha nem próbáltál főzni!

Nem szereted a halat? Ezt próbáld ki, nincs kifejezetten hal íze, finom, előételnek és főételnek is tökéletes. Tápanyagban, omega3 zsírsavban gazdag, könnyen emészthető és nagyon laktató!

Hozzávalók:

  • fél liter laktózmentestej
  • fél kg hal – én most busát használtam, a lényeg, hogy nagy, szálka nélküli hal legyen
  • fokhagyma
  • kókuszzsír
  • zöldségek a tálaláshoz
  • laktózmentes tejföl

Elkészítés:

A halat kockázzuk fel, és pácoljuk be 2 napra fokhagymás tejbe. (a tejet turmixoljuk össze fokhagymával és sóval). Ebben a pácban hagyjuk állni 2 napot.

Majd sütés előtt öntsük le róla a tejet, és egy papír törlőkendővel itassuk fel róla a folyadékot, töröljük meg amennyire csak lehet. Forrósítsuk fel a kókusz olajat, és süssük ki benne a halat. Ne féljünk jól megsütni. Minél sötétebb, annál ropogósabb.

Készítsünk mellé egy tejfölös szószt, 2 dl tejfölbe tegyünk 3 gerezd zúzott fokhagymát, és jól keverjük össze.

Tálaljuk sárgarépával, uborkával, klasszikus kovászos uborkával, savanyított zöldségekkel, céklával, vagy ami éppen eszedbe jut!

Köszönjük a receptet és a fotót Szentmiklóssy Évának!

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

205RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek