fbpx
17 C
Budapest
2024. június 15. szombat

Testszerviz

Webáruház

Dohányzás – fogyás, leszokás – hízás?

„A dohányzás nyugtat, ha abbahagyom el fogok hízni!” – mondogatják a dohányosok.

- Hirdetés -

Számtalan esetben igyekszenek ezzel megtámogatni azt, hogy miért is szívják a cigarettát.

Ahhoz, hogy a valós működést megértsük, néhány nagyon egyszerű és alapvető működést kell tisztázni.

A nikotin egy drog. Függőséget okoz, a hormon rendszert stimulálja (izgatja, fokozza), különösen a mellékvesét és az idegrendszeri hormonokat. Ugyanakkor a nikotin a szervezetbe jutva tágítja az ereket a tüdőben, így több oxigén felvételére van lehetőség. Ez egy látszólagos nyugalmat eredményez, közben a stressz igazi kezelése a test által nem történik meg.

Mindezek mellett eltömíti a mellékvesében lévő receptorokat (érzékelőket), így a mellékvese nem kapja meg a megfelelő kommunikációt, nem tudja, hogy mit kell csinálnia./A mellékvese felelős azért, hogy a stressz ellen védekezzen a szervezet./ Mivel ezt a funkciót nem látja el, a szervezet védekezése a stressz ellen jelentősen lecsökken.

Ha abbahagyjuk a dohányzást, akkor az „álnyugalom” megszűnik. Mivel a mellékvese már rég nem tudja, hogy mit kell tennie, a feszültség egyre nő. Ha nő a feszültség, a személy egyre többet eszik, egyre jobban hízni kezd. A zsír felhalmozás a stressz elleni védekezés egyik fajtája.

Pixabay.com

A Testszerviz segít abban, hogy a leszokáskor a mellékvese működése helyre álljon és ellássa a stressz elleni védekezési szerepet. Nem a leszokástól hízunk meg! Attól, hogy a nikotin összezavarja a szervezet kommunikációs vonalait, a szervek nem jól működnek. A nikotin megvonásával egy időben kell a test helyreállításáról gondoskodni.

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

206RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek