fbpx
6 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Töltött karalábé

A karalábé megosztó zöldség, de ez a verzió szerintem sokakkal megkedvelteti. Az életmódváltás első lépése az is, hogy kipróbálunk olyan ételeket, amiket korbábban elképzelni sem tudtunk. Lehet, hogy a karalábé is ilyen. Arra nagyon figyeltünk, hogy tényleg finom legyen. Lényeges, hogy olyan frissen termett karalábét vegyél hozzá, ami igazán zsenge. Nem bánod meg!

- Hirdetés -

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy karalábé
  • fokhagyma
  • 1 db tojás
  • Fél kg darált hús
  • 2 ek hajdina
  • bors

Elkészítés:

Tisztítsuk meg a karalábét, ha van rajta zsenge levél, ne dobjuk ki. A karalábé felső 1/3-át vágjuk le, majd kanalazzuk ki a nagyobb rész belsejét.

Keverjük össze a darált húst a tojással, ízesítsük kedvünk szerint, só, bors fokhagyma mindenképp kerüljön bele. Tegyünk hozzá 2 ek hajdinát.

Töltsük meg a darált húsos masszával a karalábét. Minél jobban kivájtuk a belsejét, annál több töltelék fér bele.

Tegyük bele egy lábasba a töltött karalábékat, a kikapart és levágott karalábékat, valamint ha volt zsenge levelünk, azt is. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a karalábékat.

Főzzük legalább 45 percig, késsel megszúrva tudjuk ellenőrizni, hogy megfőtt e már a karalábé, és a töltelékbe is belevághatunk.

Amikor megfőtt minden, akkor a maradék levet turmixoljuk össze a karalábékkal, amelyek a töltött karalábé mellett főttek, és ha volt karalábé levelünk, azt se hagyjuk ki belőle, sózzuk a levet. Amikor krémesre turmixoltuk, öntsük a megfőtt karalábék alá, és tálaljuk.

Ha nagyobb méretű lábosunk volt csak, akkor figyeljünk arra, hogy ne az összes levet használjuk fel a turmixolásra, mert akkor nem lesz krémes, sűrű a szószunk a karalábé alatt.

Jó étvágyat!

A receptet és a fotót köszönjük Szentmiklóssy Évának!

Ha van kedved megmutatni kedvenc receptedet és szeretnéd, hogy megjelenjen, akkor küldjed el a testszerviz@testszerviz.hu e-mail címre!

Fotó – Szentmiklóssy Éva

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek