fbpx
6 C
Budapest
2024. április 19. péntek

Testszerviz

Webáruház

Stressz-faktorok a mindennapokban

Amikor stresszről beszélünk, jellemzően mentális okok jutnak az eszünkbe. Vita a munkahelyen, otthon, idegeskedés a pénzügyek miatt, aggódás a munkahelyért, a gyerekért, a családért. Félelem a járvány miatt, szeretteink féltése.

- Hirdetés -

Ugyanakkor ez csak egyik része a stresszfaktoroknak. A másik kifejezetten fizikai jellegű. Kevesen tudják, de a mozgásszegény életmód, az egész napos ülés egy irodában szintén jelentősen felviszi a stresszhormon szintet. Olyan ételek, melyek megterhelik az emésztőrendszer szintén stresszfaktorok. A túlsúlyosan végzett kemény sport, edzés ugyancsak stresszfokozó. Egy vírus, gyulladás, a kialvatlanság szintén komoly és sokszor tartós stresszforrás.

A fentiek jellemzően velünk vannak minden nap és elképesztő dolgokat okoznak. Lelassul az anyagcsere, az izmaink állandó összehúzódásban vannak, a vérkeringés a perifériákban erősebb, belső szerveinkben csökkennek, a szervezet védekezés gyanánt zsírokat kezd el felhalmozni a létfontosságú szervek körül, kialakul a zsigeri zsír, a vérnyomás állandóan magas, a pulzus is. A szervezet elhasználódása, kopása lényegesen gyorsabb. Kialakulnak szív és érrendszeri problémák, mozgásszervi és emésztőrendszeri betegségek, inzulinrezisztencia, cukorbetegség. Már középtávon csökken a koncentráció képesség, romlik a memória. A stressz alattomosan tönkreteszi az életet, a testet, a mentális állapotot.

A kérdés, hogy kell-e ezen javítani! Vagy lehet-e egyáltalán?

Dr Kricsfalvi Péter főorvos-természetgyógyász a legfrissebb tudományos kutatások és elemzések eredményeit tárja most az olvasó elé. Konkrét eszközökkel, gyakorlatokkal és teendőkkel, amivel a stressztűrő képességet lehet növelni, a stressz káros hatásait csökkenteni egy emberibb élet reményében.

Aki ma azt mondja, hogy nem stresszes az élete, az nem érti, hogy mi is a stressz! 

Honnan is tudná? Rengeteget olvashatunk róla, ugyanakkor nem nagyon van rendszerezett, egyszerűen érthető, teljes megértést adó és azonnali eszközöket adó komplex anyag.

Ez a könyv az átlagembereknek nyújt segítséget abban, hogy megtalálják a Kulcsot a stresszoldáshoz.

Stressz-tesztek, gyakorlatok, tippek, megoldások és megértés! Kulcs a stresszhez…

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

204RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek