fbpx
3.2 C
Budapest
2024. november 21. csütörtök

Testszerviz

Webáruház

Csirkemelles rakott brokkoli

Gyakran van, hogy bevásárlás közben rábukkanok egy-egy akciós hozzávalóra és rögtönzök belőle valami finomat: így lehet gazdaságosabbá tenni az egészséges étkezést. A héten 2 darab brokkolit sikerült féláron megvásárolnom. Az A varáció brokkolikrémleves volt, a B varáció pedig valamilyen rakott brokkolis étel, amit fehérjedúsabbá teszek egy kis csirkehusival. A B variáció lett a befutó, így viszonylag alacsony költségvetésből kihoztam 4 adagnyi főételt. 

- Hirdetés -


Hozzávalók:
– 2 fej brokkoli (rózsáira szedve kb. 700- 800 g)
– 400 g csirkemell
– 2 dl főzőtejszín
– 200 g joghurt
– 4 db tojás
– 70 g Cheddar sajt (vagy parmezán, vagy más
– 1 evőkanál kókuszolaj
– 1 fej hagyma
– 30 g bacon
– só, bors, fokhagyma

Elkészítés:
       A brokkolikat rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, félretesszük. A kókuszolajon megpirítjuk a csíkokra vágott bacont és a felaprított hagymát. Hozzátesszük a csirkemellet (vágjuk minél apróbb darabokra) és sóval-borssal-fokhagymával ízesítjük. A tejszín és joghurt keverékében elhabarjuk a tojásokat, finoman sózzuk-borsozzuk, majd beleforgatjuk a kihűlt brokkolikat és a húst. Szilikonformába vagy kiolajozott/esetleg zsírpapírral bélelt klasszikus formába öntjük, megszórjuk a reszelt sajttal és 190 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük, az utolsó 5 percben magasabb fokozaton rápiríthatunk.

Jó étvágyat!

Forrás: http://www.konyhamesek.sk/

Olvasói fénykép, köszönet érte Pápay Anaminak

Kapcsolódó cikkek

Maradj velünk

207RajongókTetszik
- Hirdetés -

Legfrissebb cikkek